Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici și Părintele Constantin Coman, Joi 17 decembrie, ora 19, Institutul Cervantes

joi, 17 decembrie 2015

| | |

Joi, 17 decembrie, ora 19.00, la Institutul Cervantes din București va avea loc o nouă întâlnire Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici, eveniment care va încheia anul aniversar ”Humanitas 25 de ani”. Invitat la dialogul cu tema ”Creștinism, simțuri și Cartea simțurilor” este părintele Constantin Coman.

Ştiţi care este textul care îmi place în chip aparte în "Cartea simțurilor"? Textul părintelui profesor Constantin Coman, Despre vederea lui Dumnezeu sau Despre simțirea înțelegătoare - o însumare a erudiţiei teologale din România de azi.” (Dan C. Mihăilescu) 
 
Părinţii Bisericii vorbesc despre posibilitatea dobândirii de către om a unor simţuri înţelegătoare sau duhovniceşti (aistheseis noerai), care îi deschid accesul vădit spre lumea lui Dumnezeu. Un lucru este sigur: ceea ce am aflat noi – vorbesc despre creştini – despre Dumnezeu şi despre cele dumnezeieşti nu este produsul minţii şi al speculaţiei intelectuale, pornind eventual de la o serie de informaţii revelate de Dumnezeu, ci este mărturia celor care L-au văzut şi simţit pe Dumnezeu.“ (preot Constantin Coman, Cartea simțurilor)

Preotul dr. Constantin Coman a obţinut un doctorat în teologie la Universitatea din Atena şi este profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian“, din cadrul Universităţii Bucureşti. A participat ca delegat al BOR la numeroase congrese, seminarii, simpozioane şi întruniri bisericeşti naţionale şi internaţionale. Este consilier de specialitate (carte teologică) la Editura Bizantină din București, unde a şi publicat mai multe cărţi dintre care amintim "Dreptatea lui Dumnezeu şi dreptatea oamenilor" şi "Între iluzia împlinirii şi certitudinea eşecului". Slujeşte ca preot la Parohia „Sfinţii Voievozi“ din Bucureşti.

Intrarea este liberă, în limita celor 108 locuri disponibile. Rezervările se pot face la numărul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de email cismigiu@humanitas.ro, până la data de 17 decembrie, ora 16.00.