Raport: mariajele forțate se răspândesc în China din cauza politicii copilului unic

duminică, 26 iulie 2015

| | |


În China, industria traficului uman explodează datorită politicii copilului unic, care a luat viața a 400 de milioane de copii nenăscuţi, de când a fost aplicată, acum 34 de ani.

Conform unui articol recent din World Magazine, guvernul american a ridicat China de pe nivelul 3 pe nivelul 2 pe o listă de urmărire, în raportul din 2014 al traficului de persoane, după ce au ajustat legea în a permite familiilor să aibă 2 copii, în loc de unul.

Raportul afirmă: “Guvernul chinez face eforturi pentru a preveni traficul de persoane. Permisiunea acordată familiilor de a avea un al doilea copil poate afecta cererea viitoare pentru prostituție și pentru femei străine ca soții pentru bărbații chinezi, ambele putând fi obținute prin forță sau constrângere”.

Oricum, în ciuda politicii schimbate, bărbații plătesc sume imense agenților matrimoniali ca să păcălească femei să vină în China pentru a le lua de soții. Unii experți nu văd vreo schimbare prea curând, considerând că, până în 2020, bărbații chinezi vor depăși numeric femeile cu cel puțin 30 de milioane.

Conform unor rapoarte, în China se nasc 117.6 băieți pentru fiecare 100 de fete, în timp ce proporția obișnuită este de 103-106 băieți la 100 de fete. Iar bărbații de la țară sunt mai tentați să se căsătorească cu femei străine, mai ales că multe femei tinere se mută la oraș.

În China, se așteaptă ca fetele să se mărite și bărbații fiind mult mai mulți decât femeile, șansele să se întâmple sunt excelente, mai ales în orașele unde multe din fetele de la țară se mută. Rezultatul este că prețurile mireselor, în special dotele plătite familiilor fetelor, sunt în creștere, mai ales în zonele rurale.

Traducere: Liliana Puescu

Preluare de pe Știri pentru viață

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.