Zilele Pro Vita Iași – evenimente dedicate familiei cu mulți copii

joi, 30 octombrie 2014

| | |


Începând cu data de 3 noiembrie, Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor dă startul Zilelor Pro Vita 2014. Tema de anul acesta este: „Familia cu mulți copii – adevăruri, bucurii și provocări”, pentru că, deseori, familia numeroasă este stigmatizată și încadrată în diferite stereotipuri.

Până pe data de 8 noiembrie se vor organiza diferite evenimente prin care se va promova ideea că familia numeroasă este o soluție viabilă pentru dezvoltarea corectă a societății și pentru creșterea și educația sănătoasă a copiilor.

Pe data de 3 noiembrie, luni, se va organiza Conferința „Familia Brâncoveanu – model de familie cu mulți copii”, susținută de Pr. Hristostom Rădășanu, în Aula Magna a Universității Petre Andrei din Iași, de la ora 19.00.

Marți, 4 noiembrie, de la ora 20.00, se va organiza o seară pentru tineri, la Colegiul Sfântul Nicolae. Seara Artistică de muzică folk și teatru va oferi invitaților momente speciale susținute de tineri artiști precum Leonard Luția, Ștefi Ganea, Ciprian Cotruță și grupul Descântec. Momentele de teatru vor fi prezentate sub forma unor scurte scenete, coordonate de regizorul Cezara Damian.

Vineri, 7 noiembrie, de la ora 18.00 Brio Sonores, câștigătorii sezonului 4 al emisiunii Românii au talent, vor concerta la Teatrul Luceafărul Iași pentru o cauză nobilă. Mai exact, pentru 1.430 de copii de care Departamentul Pro Vita se îngrijește prin Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian. Din banii strânși în urma concertului vor fi cumpărate alimente și cadouri de Crăciun, dar și rechizite pentru restul anului școlar. 

Punctul culminantal Zilelor Pro Vita va fi pe data de 8 noiembrie, sâmbătă, de la ora 14.00. La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Iași, vor fi organizate ateliere de lucru pe tema ediției de anul acesta.
Obiectivul principal al acestor sesiuni va fi elaborarea unei strategii de suținere, promovare și protejare a familiilor cu mulți copii din România.

Cele trei ateliere sunt:

a. Atitudinea societății față de familia numeroasă – susținut de Adriana Cojocariu – asistent social
b. Probleme legate de educația copiilor în familia numeroasă- susținut de Oana Petrovici – educator
c. Relația mamă-tată-societate-casă în familia cu mulții copii - susținut de Carmen Teacu - psihoterapeut

Participarea la aceste ateliere este gratuită, însă se face pe bază de înscriere. Toți cei care doresc să se implice activ în realizarea obiectivului principal și cei care cred că au un cuvânt de spus legat de problema familiei sunt invitați să se înscrie până pe data de 4 noiembrie 2014. Mai multe detalii găsiți pe www.provitaiasi.ro sau pe profilul de facebook al Departamentului Pro Vita.

Tot pe data de 8 noiembrie, de la ora 18:00, va avea loc conferința „Familia cu mulți copii – adevăruri, bucurii și provocări”, susținută de Pr. Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”.
Vă așteptăm cu drag!