29 octombrie, Vaslui: Lansare de carte - „O viață de țărancă” - Marghiolița Huzum

luni, 27 octombrie 2014

| | |

„Am scris o parte din câte le-am trăit, bune şi rele, cu gândul că mâine voi pleca în lumia cialaltă, acolo unde mă va trimite Dumnezeu. De multe ori m-am temut că nu voi mai apuca să termin de scris aieste caiete. M-am rugat Măicuţei Domnului şi numai în ea mi-am pus tot timpul nădejdia...Şi m-am rugat ei ca o ţărancă simplă, cu credinţă, ca să-mi ierte păcatele şi să mi le ştiargă cu lacrimile ei sfinte.”
Marghiolița Huzum


Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Fundația Sfinții Închisorilor vă invită să zăbovim împreună o seară la povești, ascultând-o pe Marghiolița Huzum la lansarea volumului “O viață de țărancă”.


Ne vom întâlni miercuri, 29 octombrie 2014, de la ora 15:00, la Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” din Vaslui, la Sala Activitați, Parter. ( Str Hagi Chiriac nr 2, Vaslui)

Cartea apare cu o heretisire a IPS Calinic Argeșeanul și cu o prefață a cunoscutului etnolog si teolog Costion Nicolescu, la editura Fundației Sfinții Închisorilor. 

Marghiolița Huzum este o țărancă de 83 de ani din Vaslui, înzestrată de Dumnezeu cu darul unei vorbe curgătoare, limpede, cu parfumul și culoarea zonei din care provine. De-a lungul anilor trece prin război, pierderea Basarabiei, comunizare și colectivizare, evenimente pe care le primește cu înțelepciunea si așezarea românului de la sat, rămânând dârză în prispa casei pe care a construit-o cu propriile-i mâini.