Guvernul britanic raportează : Copiii cu părinţi căsătoriţi sunt mai sociabili

miercuri, 1 octombrie 2014

| | |
LifeSiteNews, 18 septembrie 2014
Un studiu britanic a concluzionat: copiii crescuţi de părinţi căsătoriţi sunt mai încrezători, mai conştiincioşi şi au un comportament mult mai adecvat decât ceilalţi copii.

Studiul început în 1997, cu participarea a aproape 3.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, a vizat impactul pe care anumiţi factori, cum ar fi veniturile familiei, clasa socială şi statutul marital al părinţilor, îl au asupra notelor şi comportamentului copiilor.

Rezultatele studiului, publicat în The Independent arată că statutul marital al părinţilor a jucat un rol important în dezvoltarea siguranţei de sine, a simţului responsabilităţii şi a comportamentului social al copiilor.

“Statului marital al părinţilor în primii ani ai studiului a fost un dispozitiv de predicţie important pentru schimbările ce au avut loc în procesul de adaptare pe parcursul educaţiei liceale şi în comportamentul pro-social”, spune studiul.

“Copiii ce proveneau din familii cu părinţi necăsătoriţi şi singuri au avut o creştere mică dar semnificativă în comportamentul negativ şi o descreştere în comportamentul pozitiv. “continuă studiul. “În plus, copiii cu părinţi care locuiau în concubinaj cu partenerul lor în primii ani ai studiului au prezentat o descreştere în comportamentul pro-social şi de adaptabilitate şi o creştere în hiperactivitate.

Studiul concluzionează că până la vârsta de 16 ani, şi după 11 ani de studiu ”sunt efecte slabe conectate cu statului marital al părinţilor, deşi există o tendinţă spre reducerea comportamentului adaptabil şi prosocial şi o creştere a hiperactivităţii şi a comportamentului anti-social pentru cei ce provin din familii cu părinţi singuri.”

Studiul longitudinal, finanţat de guvernul britanic a mai descoperit că statutul marital al părinţilor, clasa socială şi nivelul de trai afectează modul de dezvoltare al copiilor în tineri adulţi.

Şi statutul socioeconomic, nivelul de educaţie al părinţilor şi educaţia preşcolară au jucat roluri importante. Surse media din curentul actual au confirmat importanţa căsătoriei în rezultate studiului.

Rezultatele studiului, finanţate de Departamentul de Educaţie al Regatului Unit, par să difere de un studiu publicat pe site-ul Centrului pentru Cercetări Longitudinale în 2011. Acel studiu, condus de Institutul Studiilor Fiscale, considera că “deşi există diferenţe între dezvoltarea cognitiva a copilului ce provine dintr-o familie cu părinţi căsătoriţi şi cei cu părinţi singuri, semnificaţia ştiinţifică a diferenţei dispare odată ce se ia în calcul educaţia părinţilor, ocupaţia, veniturile şi deţinerea unei case.

Marea Britanie ocupă locul patru în topul ţărilor cu părinţi singuri din Uniunea Europeană, după Estonia, Letonia şi Irlanda potrivit comisiei de experţi de la Policy Exchange. Oficiul Naţional de Statistică a raportat în 2011 că “În 1971, 92% dintre familiile cu minori erau formate din cupluri căsătorite sau care locuiau împreună cu partenerul. În 2011 însă, acest procent a scăzut la 78%. În aceeaşi perioadă, familiile formate din părinţi singuri s-au triplat de la 8 procente în 1971 la 22 de procente în 2011.”

Aceste statistici nu au adus schimbări majore din 1998, potrivit raportului guvernamental.

Traducere: Adina Serediuc
Preluare de pe Știri pentru viață

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.