Aceste fotografii uluitoare îţi arată cum stă un bebeluș în uter

vineri, 10 octombrie 2014

| | |


Marry Fermont, o fotografă din Olanda, a început să facă fotografii unor bebeluși imediat după nașterea acestora,  pentru a vedea cum stau atunci când se află în uter. Imaginile demonstrează faptul că și nenăscuții sunt ființe umane, înfăţişând cum arată copilașii înainte de venirea lor pe lume.

Fermont a răspuns la întrebările blogului BabyCenter, legate de motivul pentru care a început să facă aceste fotografii:

Unde ai văzut prima dată o astfel de fotografie?

Eu am fost primul fotograf din Olanda ce a început să facă astfel de fotografii. Când am făcut primele fotografii, moașa a fost cea care le-a arătat părinților cum a stat bebelușul în uter. De asemenea, am ținut ateliere despre fotografierea nașterii, spunându-le participanților să o roage pe moașă să țină copilul în această poziție. Cele mai multe fac asta, așa că vezi asemenea poze mult mai des în Olanda și Belgia. 


Sunt mulți părinți care îți cer să faci astfel de fotografii?

Da, de cele mai multe ori îmi cer. Mereu o rog pe moașă să țină copilul în această poziție și, în general, este mai mult decât dornică să facă asta.Uneori tatăl este cel care ține bebelușul, fiind îndrumat de moașă.

În fotografii bebelușii par a fi ţinuţi destul de nesigur. Ți s-a întâmplat vreodată ca unul să înceapă să se răsucească?

Nu, niciodată nu s-a întâmplat asta, și dacă ar fi existat vreun risc, fotografiile nu s-ar fi făcut niciodată. În general, bebelușii sunt total relaxați în această poziție. Se simt în siguranță și confortabil. Sunt obişnuiţi să se ghemuiască așa.

Ai avut vreodată un bebeluș care să nu vrea să stea ca atunci când erau în uter?

De fapt, nu. Cei mai mulți iau automat această poziție. Trebuie doar să știi cum să-i ții.

Mai este ceva ce ai vrea să împărtășești cu noi despre aceste fotografii?

Atunci când se naște, celor mai mulți părinți nu le vine să creadă că bebelușul lor a fost în pântecul mamei. Este greu de imaginat cum copilașul a fost ghemuit în interiorul tău după care a ieșit. Îl vezi la naștere, dar tot nu poți să crezi că a fost mereu înăuntrul tău atâta timp cât îl ai în brațe. Mulți au avut îndoieli, și de asta moașele au început să le arate această poziţie – din cauza curiozităţii părinților. Nu este ceva ce se face la fiecare naștere, depinde de moașă. Dacă eu sunt acolo, și dacă se poate, mereu o întreb dacă ar vrea să facă asta, mai ales dacă va fi o fotografie frumoasă și o amintire frumoasă pentru părinți. 

Traducere: Maria Chiribeş
Preluare de pe Știri pentru viață

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.