În Irlanda un bebeluş minune supravieţuieşte unui avort spontan şi pilulei contraceptive

vineri, 22 august 2014

| | |




Megan este o fetiţă grăsuţă de 18 săptămâni care e perfect sănătoasă. Dar povestea venirii ei pe lume este o adevărată minune. De când medicii au urmărit aventura mamei sale, Michelle Hui, au fost de acord că ea trebuie să fi fost „binecuvântată”, căci copilul a supravieţuit unui avort spontan şi pilulei contraceptive.

Michelle, 31 de ani, însărcinată în 6 săptămâni, se îndrepta spre gară pentru a merge la serviciu. Deodată, a început să sângereze puternic. Panicată, ea îşi sună soţul: „Sunt pe cale să pierd copilul!”. Ross Hui care se ocupa de ceilalți doi copii ai cuplului, Mya, de 4 ani şi Noah, de 2 ani, nu a putut să-i lase pentru a veni să o ia. Ea s-a întors singură, apoi s-a dus la spitalul Rotunda din Dublin.

Cinci ecografii le-au permis medicilor să stabilească faptul că ea a pierdut definitiv copilul. Pentru a se asigura că uterul său este cu adevărat gol – în caz contrar ea ar fi riscat o infecţie gravă – i-au prescris două pilule avortive şi a rămas sub supraveghere până a doua zi.

Cu atât mai mult nu este vorba despre un avort voluntar ci de o îngrijire după un avort spontan, o măsură de precauţie într-o situaţie în care copilul încetează să mai trăiască şi a fost evacuat.

Michelle Hui povesteşte că era „devastată”. A doua zi seara, ea iese cu nişte prieteni. Bea o sticlă şi jumătate de vin. „Nu mai băusem niciodată atâta.” „Nu sunt o băutoare.” Fără îndoială, pentru ea şi pentru soţul ei, chiar şi la începutul sarcinii, nu este vorba despre un embrion sau un fetus pe care-l pierd ci despre un fiu sau o fiică…

Cu toate acestea, pentru a se asigura că totul mergea bine, medicii i-au cerut atunci lui Michelle să facă un test de sarcină – nu pentru că ea putea încă să fie însărcinată, ci pentru a verifica dacă au rămas cheaguri în uter. Test pozitiv. Se decide să se efectueze chiuretaj.

Atunci s-a produs minunea. O ultimă ecografie permite medicului să descopere ceea ce nu s-ar fi aşteptat niciodată să vadă. El pleacă neîncrezător să caute un coleg mai experimentat. „Nu o să vă vina să credeți: se aude o bătaie de inimă” a spus el în sfârşit mamei, beată de fericire de data aceasta. Michelle însărcinată cu gemeni, pierduse unul dintre copii. Dar celălalt, în mod inexplicabil, a supravieţuit. Şi a fost, probabil, ascuns la ecografiile din momentul avortului spontan, de către sânge şi cheaguri care au creat o „umbră”, au explicat medicii. Ei nu-şi explică de ce al doilea copil nu a fost văzut imediat, nici cum a supravieţuit pastilelor avortive.

Această bătaie mică de inimă a fost întâmpinată cu bucurie. Megan s-a născut pe 25 februarie, având aproape 3 kg şi perfect normală.

„Ea este mica noastră minune”, asigură Michelle. „Noi am fost întotdeauna o familie puternică, dar această poveste ne-a făcut şi mai puternici. Eu nu aş fi putut trece peste această încercare fără soţul meu şi cei doi copii. Asta a fost incredibil de dificil, dar astăzi avem o fetiţă scumpă şi sănătoasă.

Traducere: Iulia Maria Iosif
Preluare de pe Ştiri pentru viaţă
********************************************************************************************************
Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com
De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.