Tabără de vară la Vatra Dornei în perioada 27 iulie - 3 august 2014

joi, 26 iunie 2014

| | |


Programul taberei
Duminică, 27 iulie 2014
Până la ora 16.00 - Sosirea şi cazarea participanţilor la Pensiunea Tora din Vatra Dornei. Pentru cei care ajung de dimineață, putem participa împreună la Sfânta Liturghie.
18.30 – Masa de seară
19:30 – Seară de discuții. Facem cunoștință unii cu alții. Stabilim detaliile organizatorice și conturăm în mare detaliile temei principale: „Hristos-Adevărul și diavolul, tatăl minciunii”.
Luni, 28 iulie 2014
08.00 – Masa de dimineață
09.00 – Plecare cu maşinile spre Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Podu Coşnei din comuna Poiana Stampei. Apoi vom vizita Mănăstirea Piatra Fântânele din Pasul Tihuţa. De acolo vom merge cu maşinile prin satul Dornişoara până la un punct.
13.00 – Traseu montan timp 1,5h ore spre Monumentul Eroilor în Vârful. Grui (Călimani). Traseul pe o lungime de 700 m este uşor, cu urcuş lin, iar pe ultimii 600 m este puţin abrupt.
16.00 Dacă ne permite timpul, putem urca până la vârful Pietrosul Călimanilor (2 ore de urcuş mediu).
19.00 – Cina
20.00 – Seară de discuții pe tema: „Adevărul – Persoană și adevărul – concept. Cine este Adevărul? Ce este adevărul?”
Marți, 29 iulie 2014
08.00 – Masa de dimineață
09.00 – Vizitarea Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” Gheorghiţeni – Dorna Arini (ctitorie a Î.P.S. Teodosie al Tomisului)
Vizitarea Catedralei Ortodoxe „Sfânta Treime” Vatra Dornei
Vizitarea Muzeului de Ştiinţe Naturale şi Cinegetice
Vizitarea Parcului Municipal Vatra Dornei
Vizitarea Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului”, situată în vârful Piatra Tăieturii din Masivul Bistriţei, în apropierea comunei Panaci
Vizitarea Mănăstirii Catrinari – com. Panaci, unde se află o Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
19.00 – Cina
20.00 – Proiecție de film și apoi discuții pe tema filmului. Filmul va fi surpriză și ne va ajuta mai bine la înțelegerea temei generale a taberei.
Miercuri, 30 iulie 2014
08.00 – Masa de dimineață
09.00 - Vizitarea Schitului „Acoperământul Maicii Domnului”, situat în zona vârfului „12 Apostoli” (Cota 1770 m) din Masivul Călimani. Cu maşini mici se poate ajunge până la aproximativ 1 km mai jos de schit.
12.00 – Excursie pe munte până la stâncile „12 Apostoli” (aproximativ două ore de mers pe jos pe culmea Călimanilor – traseu uşor cu foarte mici urcuşuri) şi dacă ne permite timpul chiar până la vârful Tamău (încă două ore de mers pe culmea Călimanilor, de asemenea, traseu uşor). Stâncile „12 Apostoli” prezinte diverse forme de animale sau de om, sub influenţa factorilor de mediu.
16.00 Sesiune de discuții pe tema „Minciuna și toate formele ei. E permisă uneori minciuna?”
18.00 În funcţie de cum vom ajunge, vom cina la schit sau la pensiune.
Joi, 31 iulie 2014
08.00 – Masa de dimineață
09.00 – Plecarea spre com. Ciocăneşti, pe valea Bistriţei Aurii, unde vom vizita Mănăstirea Sf. Voievod Ştefan cel Mare (acces auto până la aprox. 200 m mai jos de mănăstire) apoi Mănăstirea Sf Cruce (în gol de munte în apropierea culmii Suhardului – avem acces auto până la poarta mănăstirii; drumul este bine întreţinut),
11.00 Traseu montan până pe vârful Fărăoane din Masivul Suhard (maxim 2 ore de urcuş mediu) şi dacă ne permite timpul vom merge la o stână (un km mai jos de vf. Fărăoane) unde vom servi masa.
14.00 Masa la stână
16.30 Coborâre
19.30 Masă tradițională de lasătul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului, la Iulian acasă.
Vineri, 1 august 2014
08.00 – Masa de dimineață
09.00 - Participare la Sfânta Liturghie (la Catedrala Vatra Dornei sau la Biserica Dealu Floreni).
11.00 – Traseu montan până pe vârful Ouşoru din Masivul Suhard (urcuş mediu de aprox. 3 ore). Mi-ar place vineri seara să participăm la slujba Sfântului Maslu la Biserica Ortodoxă Coşna.
19.00 – Cina
20.00 – A doua proiecție de film și apoi discuții pe tema filmului. Filmul va fi surpriză și ne va ajuta mai bine la discutarea temei: „Viața în Adevăr și compromisul.”
Sâmbătă, 2 august 2014
08.00 – Masa de dimineață
09.30 – Plecare cu mașinile spre Sfânta Mănăstire Rarău (pe valea Bistriţei Moldoveneşti, prin satul Chiril – com. Crucea). Aici se află o Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Izvorâtoarea de Mir
11.00 – Traseu montan spre Pietrele Doamnei (Masivul Rarău). Putem să escaladăm una dintre stânci; există traseu turistic, nu de alpinism marcat. Urcăm apoi aprox. 1 km spre Schitul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”. Apoi, ne continuăm drumul spre Pojorâta, pasul Mestecăniş, Vatra Dornei.
18.00 – Cina
20.00 – Foc de tabără
Duminică, 3 august 2014
08.00 – Masa de dimineață
09.00 – Participare la Sfânta Liturghie.
12.00 – Plecare spre casă.
Programul afișat mai sus este unul orientativ, dar poate suferi modificări la fața locului în funcție de vreme, de timpul pe care-l avem la dispoziție și de problemele care apar în grup.
Traseele pe munte sunt accesibile, chiar uşoare. Dacă unii care au fost prima dată pe munte au mers cu noi în Bucegi, sunt sigur că vor face faţă şi în munţii Bucovinei. Ar fi excelent dacă veți avea bocanci de munte (dacă nu, puteți merge şi cu adidaşi adecvaţi – din piele şi cu talpă solidă). Mai trebuie să avem cu noi câte o haină impermeabilă, un hanorac şi/sau un pulover. Pentru bagaj pe munte, ar fi necesar un rucsac mic în care să aibă loc un hanorac, o impermeabilă, câteva sandwich-uri şi o sticlă cu apă.
Vom fi cazați la Pensiunea Tora din Dorna Arini, un loc foarte frumos, unde ne putem relaxa în voie.
Costurile sunt următoarele: 7 nopți de cazare + 2 mese pe zi (mic dejun și cină) costă 540 de lei. Pentru deplăsările în zonă la toate obiectivele, costurile de transport vor fi undeva în jur de 60 de lei de persoană.
Numărul de locuri disponibile este de 36.
Pentru că participanții vin din mai multe orașe ale țării, fiecare se va ocupa personal de transportul până la Vatra Dornei și înapoi spre casă. Întâlnirea va fi duminică în Vatra Dornei.
Participanții din același oraș se vor organiza în prealabil și vor merge împreună cu trenul sau mașinile personale. Eu voi anunța cu câteva zile înainte de plecare, lista finală cu toți participanții pe fiecare oraș, și apoi voi transmite tuturor datele de contact (telefon și email) pentru a putea lua legătura unii cu alții.
Participanții la această tabără trebuie să aibă între 18 și 40 de ani.
Pentru a confirma participarea la această tabără fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) și să achitați un acont de 200 de lei în contul de mai jos.
Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți și vârsta. Simpla confirmare telefonică sau prin email a participării nu este deajuns. Abia după trimiterea sumei veți fi trecuți pe lista participanților.
Data ultimei înscrieri este 20 iulie 2014 iar acontul excursiei poate fi trimis în următorul cont bancar:
RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON
Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere.
Titular: Claudiu Balan
Bancă: GarantiBank România
Suma: 200 de lei
Nu putem folosi conturile bancare ale asociației deoarece plata transportului nu va fi făcută din fondurile Asociației Ortodoxia Tinerilor ci de fiecare participant în parte.
Vă așteptăm cu drag alături de noi.
Doamne ajută!