Slovacia protejează căsătoria printr-un amendament la Constituţie

joi, 5 iunie 2014

| | |



de Ştefana Totorcea, Ştiri pentru viaţă

Ieri, 4 iunie, social democraţii şi creştin democraţii (puterea şi opoziţia) din parlamentul slovac şi-au unit forţele pentru a defini căsătoria în Constituţia ţării drept „legătura unică dintre bărbat şi femeie”. Sprijinul pentru amendament a fost grăitor: 102 voturi pentru şi doar 18 împotrivă.

Aceasta va împiedica eventualele încercări ulterioare de a redefini căsătoria, dar şi familia, aşa cum s-a întâmplat în multe alte ţări europene. În expunerea de motive de la amendament se menţionează: „va fi imposibil ca drepturile şi datoriile asociate căsătoriei să fie garantate în alt fel decât unei uniuni legal recunoscute dintre un bărbat şi o femeie”.

În traducere, asta înseamnă adopţie şi reproducere asistată numai pentru familiile naturale, formate din bărbat şi femeie, a căror uniune consemnată legal consfinţeşte un angajament pe termen lung.

Slovacia devine astfel cea de a şaptea membră a UE (după Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia, Ungaria şi Croaţia) care introduce un astfel de amendament, în ciuda afirmaţiilor făcute de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care constata în Europa o tendinţă de recunoaştere a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Sursa: Turtle Bay and Beyond

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com sau redactievremuri@gmail.com