O mamă bolnavă de cancer îşi sacrifică propria viață pentru cea a copilului ei, refuzând avortul

joi, 17 aprilie 2014

| | |



de Steven Ertelt,  LifeNews.com 

Când Elizabeth Joice a aflat că este însărcinată, bucuria ei nu putea fi descrisă în cuvinte, având în vedere că medicii îi spuseseră că nu va putea avea niciodată copii. Tot doctorii însă au pus-o pe Elizabeth în fața unei grele decizii, aceea de a hotărî dacă să ia viața copilului ei nenăscut pentru a putea începe tratamentul de cancer sau să-și pună propria viață în pericol, renunțând la tratament.

Însă, după cum a declarat și soțul lui Joice pentru New York Post, decizia a fost una foarte ușoară:

„Să aibă un copil era unul dintre cele mai importante lucruri pentru ea”, afirma Max. „Îmi spunea: <Dacă întrerup sarcina și se dovedește că nu voi mai putea avea un copil [mai târziu] voi fi distrusă.> Era conștientă că aceasta s-ar putea să fie singura ei șansă.”

Doctorii au reușit să opereze zona canceroasă, însă din cauza sarcinii Elizabeth nu putea să facă RMN-uri, oncologul neputându-se astfel pronunţa dacă boala se agrava sau nu.

Termenul sarcinii era 4 martie, însă doctorii nu au mai putut aștepta. Astfel că, în ianuarie, în urma unei operații de cezariană, a venit pe lume minunata Lily.

Ulterior, sănătatea lui Elizabeth s-a deteriorat rapid pe măsură ce cancerul se extindea. Tumorile i-au invadat plămânul drept, inima și abdomenul. „Ne-am luat la revedere” spunea Max. „Era ceva parcă desprins dintr-un film. Stăteam acolo și plângeam amândoi. Încercam să retrăim întâmplările mari din viața noastră, să vorbim despre ele”.

„Liz a venit acasă cinci zile după ce Lily s-a născut. Acea noapte acasă a fost tot ce am avut împreună.”

Elizabeth a murit pe 9 martie pe patul din spital cu Max lângă ea.

„Liz avea un fel aparte de a fi”, spunea Max. „Avea o energie atât de pozitivă care te făcea să vrei să dai tot ce e mai bun din tine, să fii cel mai bun posibil. Era intolerantă cu auto-compătimirea.”


Preluare de pe Ştiri pentru viaţă
Traducere: Iulia Elena Catargiu