Vedetă de la Hollywood face aluzie la sorgintea eugenistă şi rasistă a mişcării pro-avort

miercuri, 5 martie 2014

| | |
Patricia Heaton

Hollywood e binecunoscut pentru ideologia sa liberală. Sunt puţini actori care să se pronunţe deschis împotriva avortului. Astfel de vedete sunt adevărate perle în noroi. Una dintre acestea, care s-a pronunţat îndrăzneţ de-a lungul anilor, este actriţa Patricia Heaton, cunoscută publicului românesc din serialul Dragul de Ray. 

Din când în când, ea îşi exprimă convingerile pe Twitter. În timpul unui proces faimos din SUA, în urma căruia medicul Kermit Gosnell, care, la clinica sa de avort, ucidea copiii după ce se năşteau, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, actriţa şi-a exprimat indignarea pe Twitter în repetate rânduri. De asemenea, a tras la răspundere marile reţele de televiziune pentru că nu au relatat nimic despre acest caz, care a scandalizat America. 

Vedeta, care în prezent apare în The Middle, un serial de comedie difuzat în primetime la ABC TV, a postat de curând pe Twitter un articol care aduce în atenţie situaţia avorturilor din New York. 

Articolul, publicat în revista online National Review, arată o realitate cutremurătoare: la New York, unde legea obligă păstrarea unor statistici bine documentate, se avortează mai mulţi copii afro-americani decât se nasc: 

„În 2012, femeile afro-americane din New York City au avortat cu peste 6.500 mai mulţi copii decât au născut. Datele de la Departamentul de Sănătate şi Igienă Mintală al Oraşului New York arată că, în rândul femeilor afro-americane, au avut loc 31.328 de avorturi induse la 24.758 de naşteri, se spune într-o relatare la CNS News”. 

Linkul către această ştire a fost prezentat de actriţa Patricia Heaton sub twitt-ul: „Dorinţa lui Margaret Sanger se împlineşte”. 

Ca să înţelegem ce a vrut Patricia Heaton să spună, trebuie să facem o incursiune la începutul secolului XX. Margaret Sanger este iniţiatoarea mişcării pro-avort în SUA, sub motivul că aceasta ar permite emanciparea femeii. Puţină lume ştie, însă, că fondatoarea organizaţiei-mamut pro-avort Planned Parenthood era o eugenistă convinsă, cu prejudicii rasiale şi sociale. Iată câteva citate din opera lui Margaret Sanger: 

„Să le oferim grupurilor disgenice de populaţie (n.red. – cu calităţi ereditare deteriorate, degenerate) opţiunea segregării sau a sterilizării.” („Plan for Peace”, în Birth Cotrol Review, aprilie 1932, pg. 107) 

„Controlul naşterilor trebuie să ducă în ultimă instanţă la o rasă mai curată.” (Birth Cotrol Review, aprilie 1932, pg. 108) 

„Ar trebui să angajăm trei-patru pastori de culoare, preferabil cu experienţă în asistenţa socială şi cu personalitate carismatică. Cea mai bună abordare educaţională pentru negri este prin apelul religios. Nu vrem să ni se ducă vestea că vrem să exterminăm populaţia de negri…” (Scrisoare către dr. Clarence Gamble, 19 decembrie 1939) 

„Articolul 1. Scopul Codului American al Bebeluşilor va fi de a asigura o mai bună distribuire a bebeluşilor… şi de a proteja societatea de propagarea şi creşterea numărului celor inapţi. 

Articolul 4. Nicio femeie nu va avea dreptul legal de a fi însărcinată şi niciun bărbat nu va avea dreptul de a deveni tată fără un permis special. 

Articolul 6. Niciun permis de părinte nu va fi valabil decât pentru o singură naştere.”
(„America Needs a Code for Babies”, în American Weekly, 27 martie 1934) 

Este tulburător când observi că, după cum arată statisticile oficiale al Centrului American pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, peste 35% din toate avorturile în America se fac în rândul populaţiei afro-americane, cu toate că acest grup reprezintă doar 12,8% din populaţia SUA. Numărul avorturilor la mia de femei afro-americane este de patru ori mai mare decât în rândul femeilor caucaziene (cu pielea albă). Şi probabil că nu e de mirare. Life News a prezentat în 2012 o analiză făcută de Susan Enouen de la Life Issues Institute, care a comparat datele de la biroul de recensământ cu locaţiile clinicilor de avort Planned Parenthood. A constatat că 62% dintre acestea sunt la distanţă de mers pe jos (maximum 3 km) de zone dens populate cu locuitori afro-americani.


Preluare de pe Ştiri pentru viaţă
 Traducere şi prelucrare: Ştefana Totorcea

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com