Studentă la Oxford se sinucide după ce prietenul o convinge să avorteze, apoi o părăseşte

luni, 3 martie 2014

| | |

de Patrick B. Craine

O studentă la Universitatea Oxford s-a sinucis anul trecut la numai câteva ore după ce prietenul ei s-a despărţit de ea. Acesta le-a povestit recent anchetatorilor că durerea tinerei începuse cu trei luni înainte, după ce el a convins-o să facă avort, scrie Daily Mail.

Charlotte Coursier, în vârstă de 25 de ani, era tulburată şi în urma unei „campanii de hărţuire” la care o supunea profesorul ei, dr. Jeffrey Ketland, cu care întreţinuse relaţii sexuale, mai relatează ziarul britanic.
În iunie 2013, ea a fost găsită spânzurată acasă.

Începuse să se vadă cu Ben Fardell în iulie 2012.

„În primele şase luni am avut probleme cu încrederea şi fidelitatea. Dar Charlotte a fost mult mai bine în anul următor. Apoi, în februarie, a descoperit că era gravidă de şapte săptămâni, deşi folosea contraceptive”, le-a spus Fardell anchetatorilor.

El i-a spus că nu e pregătită pentru a avea un copil şi a ajutat-o să ia decizia „incredibil de grea” de a cere un avort.

Coursier a contramandat prima programare la clinică, dar până la urmă a făcut avortul pe 25 martie 2013. Ulterior a fost distrusă, spunând că-şi ucisese copilul.

„A fost deprimată săptămâni întregi. Şi, deşi după aceea nu a mai pomenit nimic despre asta, nu sunt sigur că a putut trece peste moment”, a mai spus Fardell.

Cei doi s-au despărţit în dimineaţa zilei de 10 iunie, deoarece el a simţit că relaţia îi constrângea pe amândoi.

Tânăra a fost găsită moartă în camera ei în aceeaşi seară.

„Nu mă pot abţine să nu mă gândesc că momentul de răscruce a fost faptul că eu am vrut să ne despărţim, dar înţeleg că nu sunt responsabil pentru moartea ei”, a mai spus fostul ei prieten.

Ştirea despre această sinucidere vine la numai câteva zile după sinuciderea unei vedete australiene de televiziune, Charlotte Dawson, care a pus începerea depresiei sale pe seama unui avort făcut cu 15 ani în urmă.

„Când m-am întors acasă (după avort), ceva se schimbase. Am simţit o falie. Poate era din cauza hormonilor, dar atunci am simţit boldul a ceea ce acum pot identifica drept prima mea experienţă de depresie”, a scris Charlotte Dawson în autobiografia ei din 2012, Air Kiss & Tell.

Numeroase studii realizate de-a lungul anilor au arătat o puternică legătură între avort şi depresia care îi urmează. De exemplu, într-un studiu din 2012  realizat asupra chinezoaicelor care făcuseră avort şi erau din nou gravide, s-a găsit o corelaţie importantă între avortul indus anterior şi depresie.


Traducere: Ştefana Totorcea

Te-ar mai putea interesa şi: