Statul Missouri triplează perioada de aşteptare înainte de avort

vineri, 14 martie 2014

| | |


Missouri devine al treilea stat american care le obligă prin lege pe femei la o perioadă de graţie de trei zile între consultul medical şi efectuarea procedurii de avort.

Criticii au spus că legea va duce la creşterea numărului de avorturi cu riscuri, deoarece depăşirea unui anumit termen al sarcinii poate implica proceduri mai complicate.

În întregul stat nu există decât o singura clinică de avort, în oraşul St. Louis, operată  de faimoasa reţea globală de avort Planned Parenthood, organizaţie americană sponsorizată de guvernul federal SUA. Până acum, perioada de aşteptare cerută prin lege înainte de avort era de 24 de ore.

Pe lângă perioada de aşteptare, legea îi mai obligă pe medici să le furnizeze femeilor informaţii scrise despre procedură în sine şi să le ofere ocazia de a asculta inima fătului la ecograf.

Noua lege vine la câteva zile după ce legislatorii au adoptat şi o măsură care le obligă pe adolescentele mai mici de 18 ani să-şi anunţe ambii părinţi că vor să facă avort, nu doar pe unul singur, ca înainte.

Traducere: Ştefana Totorcea

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com