Statele Unite: Din 2015, Walt Disney World nu va mai finanţa cercetaşii, pe motiv că nu permit lideri gay

sâmbătă, 8 martie 2014

| | |

de Ben Johnson, LifeSiteNews, 3 martie 2014

Walt Disney World a decis să retragă începând cu anul viitor finanţarea pentru organizaţia de copii Cercetaşii Americii dacă aceasta nu va accepta homosexuali în rolul de lideri.

Corporaţia a declarat că organizaţia de cercetaşi violează politica sa de nediscriminare şi de aceea, de la anul, o va scoate de pe lista programului său de voluntariat. Programul le permite angajaţilor Disney să facă voluntariat în schimbul unei donaţii către o organizaţie pe care ei o aleg.

Nu se ştie câţi bani veneau astfel de la mamutul care le oferă distracţie copiilor din toată lumea. Dar sursa de venit se poate păstra dacă cercetaşii îşi schimbă politica de promovare şi angajare până la 1 ianuarie 2015.

Grupurile pentru drepturile homosexualilor au salutat decizia ca pe o creştere a influenţei lor în cultură, mai ales în domeniul produselor de entertainment adresate copiilor.

Deena Fidas, director pe probleme de discriminare la locul de muncă la organizaţia americană Human Rights Campaign a declarat:

„Când te gândeşti la mărci asociate cu copilăria, te gândeşti la Disney. Dar faptul că aceştia se disociază de cercetaşi spune multe despre vederile pe care vor ei să le transmită tinerilor”.

De curând, Cercetaşii Americii aprobaseră o rezoluţie în care se spunea că „nu i se poate refuza nimănui calitatea de membru exclusiv pe motive de orientare sau preferinţe sexuale”.

Dar aceasta nu se aplică liderilor de echipe şi altor adulţi care trebuie să lucreze cu copiii.

Reprezentanţii organizaţiilor pentru apărarea familiei tradiţionale au spus atunci că această politică e nocivă, interzicându-le tinerilor majori care sunt declarat gay să-şi continue activitatea la Cercetaşi în caz că-şi doresc asta.

Cercetaşii au luat legătura cu compania Walt Disney pentru a încerca să rezolve situaţia. „Însă vederile lor nu coincid cu ale noastre şi au ales să nu ne mai ofere sprijinul”, le-a spus Robert Utsey, membru în consiliul director local, celor de la organizaţia de cercetaşi din Florida. Acesta i-a mai îndemnat pe angajaţii Disney să le ceară şefilor schimbarea politicii.

Oricum, acceptarea membrilor de alte orientări sexuale în rândul cercetaşilor îi făcuse deja pe părinţi să-şi înscrie copii într-o organizaţie similară creştină, Trail Life USA, creată de foşti lideri de la Cercetaşii Americii.



Preluat de pe Ştiri pentru viaţă

Traducere: Ştefana Totorcea


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com