Patriarhia Română susţine Marşul pentru viaţă 2014. Adopţia – o alegere nobilă

joi, 20 martie 2014

| | |



Patriarhia Română binecuvintează şi susţine Marşul pentru viaţă 2014. Adopţia – o alegere nobilă, organizat de mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine din România în ziua de sâmbătă, 22 martie 2014, în peste 30 de oraşe din ţară.

Reamintim că în Pastoralele Sfântului Sinod şi ale ierarhilor este permanent subliniată importanţa familiei, instituţia sfântă cea mai afectată social, economic şi moral în ultimii ani. În acest sens, menţionăm că anul 2011 a fost proclamat de Sfântul Sinod Anul omagial al Tainei Botezului şi Sfintei Cununii în Patriarhia Română, tocmai pentru a intensifica grija Bisericii faţă de familia creştină, în mod special la nivelul comunităţilor parohiale.

Astfel, în Pastorala Sfântului Sinod la Postul Naşterii Domnului 2011 se reaminteşte că astăzi familia se confruntă adesea cu violenţa domestică, divorţul, avortul, abandonul copiilor de către părinţi şi al părinţilor vârstnici şi bolnavi de către copii, delincvenţa juvenilă, indiferenţa faţă de suferinţa altora, suicidul, dorinţa de câştig material imediat şi cu orice preţ, alcoolismul şi drogurile, concubinajul etc.”

Din nefericire, avortul a devenit o plagă pentru societatea românească având consecinţe dramatice, inclusiv diminuarea populaţiei. România este singura ţară europeană în care numărul avorturilor din ultimii 25 de ani a depăşit numărul cetăţenilor ţării. Pe de altă parte, pentru familiile care nu pot da naştere la prunci, adopţia este o binecuvântare de la Dumnezeu. Familia creştină în care copiii sunt primiţi cu bucurie prin naştere sau prin adopţie şi crescuţi cu dragoste, educaţi creştineşte şi sprijiniţi să urmeze un drum folositor în viaţă este binecuvântată de Dumnezeu cu bucuria iubirii părinteşti şi cu darul mântuirii şi al vieţii veşnice.

La ultima sa şedinţă de lucru din 13 februarie 2014, Sfântul Sinod a reiterat poziţia fermă a Bisericii privind definirea şi apărarea familiei întemeiate pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe drepturile şi îndatoririle părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române susţine manifestarea Marşul pentru viaţă 2014. Adopţia – o alegere nobilă ca fiind o chemare la apărarea familiei creştine tradiţionale şi a darului vieţii umane în poporul român aflat azi într-un declin demografic îngrijorător.


BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE


20.03.2014 | 15:08