Eveniment: Marşul pentru Viaţă 2014 - Bucureşti

luni, 17 martie 2014

| | |

În fiecare an, mii de oameni din întreaga țară participă la „Marșul pentru Viață” – cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieții din România.

În 2014 sunt așteptați la marș toți cei care cred că societatea noastră are nevoie de o cultură a adopției, la fel cum are nevoie de o cultură a vieții.

De multe ori, copilul adoptat este văzut ca unul de mâna a doua, familia care adoptă este văzută ca nefirească, iar părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt văzuți ca nedemni de numele de părinți.

Copilul este un dar și societatea ar trebui să le fie recunoscătoare atât celor care se îngrijesc de acest dar, cât și celor care au ales, uneori cu multă jertfă, să încredințeze altei familii creșterea acestui dar.

Unul dintre cele mai întâlnite cazuri este cel în care unei femei în criză de sarcină i se propune soluția adopției, dar, deși i se garantează întregul sprijin, este ales avortul. Motivele invocate sunt: „dacă îl păstrez, mă voi atașa de el și nu îl voi mai putea da, deci mai bine fac avort” sau „cum poate o mamă sănătoasă la minte să facă așa ceva?” Frecvența acestor argumente, și a altora similare, demonstrează clar că adopția lipsește din cultura noastră.