Vedetă TV australiană s-a sinucis din cauza depresiei începute în urma unui avort

luni, 24 februarie 2014

| | |



de Jill Stanek, 23 februarie 2014


Apologeţii avortului cer liber acces la servicii de avort, ascunzând sub preş efectele acestei proceduri. Ei refuză să recunoască depresia post-avort, care îi incapacitează pe cei afectaţi.

Charlotte Dawson se născuse în Noua zeelandă şi devenise celebră în Australia ca manechin şi jurat la concursul Australia’s Next Top Model.

Ziarul The Telegraph relatează că acest model, exemplu de activism social, s-a luptat toată viaţa cu depresia, care în final i-a luat viaţa la vârsta de 47 de ani.

Se pare că vedeta a fost găsită spânzurată în apartamentul ei de lux de către un paznic. Era a doua zi după ziua de naştere a fostului soţ, înotătorul olimpic Scott Miller, pe care ea l-a descris mereu ca iubirea vieţii sale, în ciuda faptului că mariajul lor nu a durat decât un an.

În cartea ei autobiografică, Air Kiss and Tell, vedeta dezvăluise că din cauza lui făcuse un avort, deoarece copilul i-ar fi afectat concentrarea sportivului care se pregătea pentru Olimpiada din 2000. Ea precizează clar că acesta a fost momentul în care a început lupta ei cu depresia.

Ziarul The Australian spune că vedeta a povestit cu amar în carte că abia aştepta să aibă un copil, dar a simţit ezitarea soţului ei: „Tot ce făcuse Scott până atunci era pregătirea pentru acest moment şi nimic nu-i putea sta în cale, aşa că decizia a fost să fie terminat copilul şi să încercăm mai târziu. Cine are nevoie de un fetus care se dezvoltă când e pusă la bătaie o medalie de aur, nu?”. Înotătorul nici măcar nu a însoţit-o când a făcut avortul.

Din acel moment, a scris vedeta, a început bătălia sa cu depresia, care a durat 14 ani. Şi pe care în final a pierdut-o.

Traducere: Ştefana Totorcea 

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com