Un procent de numai 6 la sută din adolescentele care practică abstinenţa, vor face vreodată avorturi

joi, 13 februarie 2014

| | |



de William Saunders și Mary Novick

Consiliului de Cercetare Familială (FRC) a lansat un raport ce conţine informații valoroase despre vulnerabilitatea femeilor la presiunile industriei avortului şi factorii de risc la care acestea sunt supuse în zilele noastre. Rezultatele raportului accentuează ceea ce bunul simț ar sugera – cu cât o femeie are mai mulţi parteneri sexuali și cu cât ea devine mai devreme activa sexual, cu atât mai probabil este ca ea să facă mai multe avorturi în timpul vieții.

Raportul arată că cea mai mare importanţă în diminuarea  numărului de avorturi o are crearea unor familii solide.

Dr. Patrick Fagan a prezentat acest studiu, realizat la Institutul de Cercetare Religioasă şi Maritală al FRC. Acest studiu se bazează pe datele furnizate în perioada 2006-2010 de către Monitorul Naţional al Dezvoltării Familiei. Participanţii la studiu răspund voluntar la întrebările care li se pun, ceea ce înseamnă că este probabil ca datele în ce priveşte numărul de avorturi să fie mai mici decât în realitate. Totuşi, această cercetare este foarte valoroasă, deoarece subliniază cât de important este rolul familiilor solide în prevenirea avortului și modul în care cultura sexului ocazional contribuie la înmulţirea cazurilor de avort.
Conform acestui studiu, doar 6,2% din fetele care amâna actul sexual până la vârsta 20 de ani sau mai mult, vor avea un avort în timpul vieţii lor. În contrast cu acestea, 37,9 % din femeile care au devenit active sexual la vârsta de 14 ani, vor înregistra unul sau mai multe avorturi în timpul vieţii lor.

Datele sunt la fel de convingătoare atunci când privim corelația dintre numărul de parteneri sexuali de sex masculin pe care îl are o femeie, și probabilitatea ei de a avea un avort. Potrivit studiului, doar 6,4 % din femeile care au făcut un avort, au avut un singur partener sexual masculin, în timp ce 89,0% din femeile care au făcut unul sau mai multe avorturi au avut 3 sau mai mulţi parteneri sexuali.

Această cercetare echivalează cultura sexului ocazional cu cea a morții. Atâta timp cât societatea noastră abandonează moravurilor sexuale, nu este de mirare că avortul este atât de răspândit.

Studiul arată, de asemenea, modul în care desfiinţarea familiei afectează numărul de avorturi.

Femeile care provin din familii destrămate, sunt mai predispuse spre a avorta, decât cele care au crescut în familii solide. Studiul a relevat că 25,7% din femeile care au crescut în familii care nu s-au păstrat intacte de-a lungul copilăriei lor, au efectuat unul sau mai multe avorturi.

Într-o societate care încurajează activitatea sexuală prematură şi subminează importanţa familiei, ne mai mirăm că ne aflam încă în război contra culturii morţii, după 41 de ani de la sentinţa Roe?

Studiul medicului Fagan demonstrează că e necesar să consolidăm familia pentru a putea câştiga acest război.

               Traducere: Elena Jurca