Sute de mii de participanți la Marșul pentru Viață de la Washington, 2014 (FOTO)

joi, 23 ianuarie 2014

| | |


 



Vă vom ţine la curent cu imagini şi informaţii privind desfăşurarea marşului pe măsură ce ele apar.
 
Update 01:31 pm (ora locală): Sunt postate primele fotografii. Marşul s-a desfăşurat pentru aproximativ douăzeci de minute în faţa Curţii Supreme de Justiție.

Update 01:08 pm: Dr. James Dobson, fondatorul Focus on the Family, a declarat: „Feţele vă sunt reci, dar inimile voastre sunt fierbinţi, aşa-i?” El a relatat că în 1973 conducea spre casă atunci când a aflat de decizia Roe vs. Wade. „M-am întristat deoarece știam că asta însemna că milioane de copii vor muri”, a mai spus el. „Cine ar fi putut să ştie că 41 de ani mai târziu se va ajunge la 56 de milioane?”

Privind la tinerii din mulțime a spus: „Priviţi la tinerii care sunt aici! Voi sunteţi speranța pentru viitor. Împreună vom câștiga această luptă!” 


Update 01:00 pm: Giovanna Romero de la Latinas por la Vida a spus participanţilor la marş că negrii și hispanicii sunt „sistematic vizaţi de cultura morții”. „Cine este alături de mine pentru a lupta pentru o cauză dreaptă?” a întrebat ea. „Suntem generația pro-viață și vom lăsa un semn în istorie.... Vom pune capăt avortului!”

Donna Harrison, director executiv al Asociatiei Americane Pro-Life Ob/Gyns, a declarat că prima linie a luptei împotriva avortului se schimbă. Este nu mai este clinica şi spitalul, ci camera de cămin și clinica din campus, din cauza promovării de medicamente contraceptive de urgență, care acționează ca abortive. Ea le-a spus tinerilor: „Aţi devenit acum prima linie în lupta împotriva avortului.”


Update12:43 pm: Vicky Hartzler, R-MO, a spus: „Suntem aici astăzi pentru a aminti milioanele de vieţi devastate de avort și pentru a ne angaja din nou în susținerea celui mai fundamental drept: dreptul la viață.”

Precizând că există 1,2 milioane de avorturi pe an în Statele Unite, ea a spus: „Sunt mai mulţi copii care pier în fiecare an prin avort decât persoanele care locuiesc într-un întreg district.”

Hartzler, o mamă adoptivă a spus: „Fiecare viață este valoroasă și are un scop rânduit de Dumnezeu. Toți copiii sunt doriţi.”


Update 12:33 pm: Liderul majorităţii, Leader Eric Cantor, R-VA, care şi-a anulat zborul spre Israel pentru a participa la marş, a mulțumit celor prezenți pentru că au înfruntat temperaturile incredibil de scăzute pentru „a da glas cauzei noastre de a proteja viaţa”. „Eu cred că o într-o zi, în viitorul nu foarte îndepărtat, mișcărea noastră va ieşi victorioasă pentru că vom prevala în asigurarea unei culturi a vieții”, a spus el.

Liderul majorităţii a anunțat că săptămâna viitoare Camera Reprezentanților „va vota o dată pentru totdeauna oprirea finanţării avorturilor din fondurile contribuabililor.”

Update 12:25 pm: Urcându-se pe scenă pentru a mulţumi participanţilor, organizatorii marşului au insisitat ca oamenii să nu se lase descurajaţi de vremea rece. „S-ar putea să îngheţăm, dar îngheţăm pentru cea mai bună cauză din lume”, a declarat Patrick Kelly, preşedinte al March for Life Education and Defense Fund. „Niciun sacrificiu nu este prea mare pentru această cauză”, a declarat Jeanne Monahan, preşedinta grupului.



Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com