Dezinformare şi naivitate în privinţa avortului şi a sănătăţii mintale

vineri, 24 ianuarie 2014

| | |




de Priscilla K. Coleman, profesor la Bowling Green University

Duminică, 7 noiembrie, publicaţia Washington Post a publicat un articol al doamnei Dr. Brenda Major intitulat „Marea minciună despre avort şi sănătatea mintală”.

Mi-ar plăcea să ofer o altă perspectivă asupra neadevărului care penetrează în studiul ştiinţific al avortului şi al sănătăţii mintale şi a diseminării informaţiei pe această temă. La fel ca Brenda Major, sunt profesor titular la o universitate respectată americană care a publicat articole ştiinţifice în jurnale cu reputaţie. (De fapt, raportul publicaţiilor mele îl depăşeşte cu mult pe cel al Brendei Major pe tema avortului şi a sănătăţii mintale.)

Dr. Major are dreptate în privinţa faptului că o alegere privind avortul trebuie să se bazeze pe informaţii corecte. Un index imparţial şi valid al literaturii ştiinţifice despre riscul crescut asociat avortului ar include: depresia, abuzul de substanţe, tulburări de anxietate (incluzând TSPT), precum şi idei şi comportamente sinucigaşe. Literatura despre acest subiect este formată din sute de studii - dintre care 30 doar în ultimii cinci ani - publicate în jurnale medicale şi psihologice majore în întreaga lume.

Cititorul conştiincios este încurajat să verifice studiile. Nicio minciună, doar informaţie ştiinţifică derivată, pe care academicieni, multe organizaţii profesionale importante şi furnizori de avorturi s-au străduit să o ascundă şi să o denatureze.

Opinia doamnei Dr. Major a urmat făgaşul foarte părtinitorului raport „Task Force Report on Abortion and Mental Health” al Asociaţiei Americane de Psihologie (APA).

Şase colegi şi cu mine am trimis o petiţie către APA criticându-le metodele şi concluziile; ca grup, cei şapte am publicat în 2008 aproape 50 de articole indicând că avortul este asociat cu rezultate psihologice negative.

Aceste două exemple sunt doar ultimele dintr-un lung şir de eforturi făcute să distragă atenţia de la date corecte publicate despre consecinţele emoţionale ale avortului. Literatura acum răsună de vocile a milioane de femei pentru care avortul nu a fost o alegere eliberatoare, de promovare a sănătăţii: O estimare conservatoare din cele mai bune date accesibile spune că între 20% şi 30% din femeile care au făcut un avort vor suferi consecinţe negative serioase şi/sau prelungite. Totuşi un program socio-politic se străduieşte să le ascundă femeilor adevărul pentru a se asigura că marea afacere a avorturilor continuă nestingherită.

Orice interpretare a cercetării disponibile care nu recunoaşte puternica evidenţă accesibilă acum în literatura profesională reprezintă o alegere conştientă de a ignora principiile de bază ale integrităţii ştiinţifice. Urmările suferite de omenire după o asemenea alegere: specialişti dezinformaţi, milioane de femei care încearcă în izolare să găsească sensul unui avort din trecut, mii de femei care vor suferi un avort astăzi fără să ştie care sunt riscurile cunoscute şi milioane care vor lua mâine acesta decizie ce adesea afectează întreaga viaţă fără dreptul primar la un consimţământ informat.

Publicând opinia Brendei Major fără a solicita alte păreri pe această temă, Washington Post a perpetuat o serioasă injustiţie.

Traducere: Alexandra Maria Vieru

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com