Ziua transexualilor mai importantă decât Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

vineri, 22 noiembrie 2013

| | |

 
În 1954 ONU a proclamat ziua de 20 noiembrie drept Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, cu intenția de a încuraja statele lumii să instituie o zi în care bunăstarea copiilor din întreaga lume să fie proclamată. 

Cel mai degradante infracțiuni - sclavia, traficul de copii, munca forțată, abuzurile sexuale - sunt mai ușor să comis și de ascuns atunci când sunt îndreptate împotriva copiilor. De aceea, copiii sunt cei care au cea mai mare nevoie de apărare. 

Cu toții trebuie să susținem bunăstarea copiilor. 

Așadar, a fost o surpriză să vedem care este mesajul adresat lumii de administrația Obama de Ziua Universală a Copilului. 

Niciun mesaj care să onoreze această zi nu a putut fi găsit pe situl Departamentului  de Stat american. 

În schimb, secretarul de stat american John Kerry a înlocuit ziua dedicată bunăstării copiilor, cu Transgender Day of Remembrance (ziua comemorării persoanelor transexuale ucise), postând următoarea declarație: 

"Cu ocazia Transgender Day of Remembrance, ne reînnoim angajamentul de a garanta dreptul  tuturor persoanelor  de a trăi în condiții de siguranță, în mod liber și cu demnitate, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen." (puteți citi aici textul integral)
 
 
 

  Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com