Scoţian amendat cu 40.000 de lire sterline pentru un mesaj „homofob" postat pe Twitter

vineri, 1 noiembrie 2013

| | |
David Shuttleton


de Thaddeus Baklinski


Edinburgh, Scoţia, 09 august 2013 (LifeSiteNews.com) – Tribunalul din Edinburgh l-a obligat pe David Shuttleton, un dealer de antichităţi, la plata a 40.000 de lire sterline după ce a postat pe Twitter mesaje referitoare la lesbiana Jaye Richards-Hill, pe care a numit-o „un pericol pentru copii”.

Aceasta l-a dat în judecată, acuzându-l de defăimare din cauza remarcilor sale despre activismul ei homosexual.

Jaye Richards-Hill este profesoară și consilieră a Ministrului Educaţiei. Ea şi partenera ei de acelaşi sex, Ruth, sunt căsătorite în mod „legal” în Africa de Sud. În luna iulie a anului trecut, ele au organizat în faţa Parlamentului scoţian o demonstraţie de „ceremonie de căsătorie” în semn de susţinere a „căsătoriilor gay”.

Conform surselor, Shuttleton a trimis, de asemenea, mesaje primului-ministru, Alex Salmond, și viceprim-ministrului, Nicola Sturgeon, cu privire la îngrijorarea sa legată de Jay Richards-Hill.

Numind pe cei care nu sunt de acord cu campania sa anti-gay „normalphobes”, Shuttleton a declarat publicaţiei Daily Record, „Este absolut scandalos că homosexualii au primit o astfel de putere în comunitatea noastră. Este un abuz al legilor noastre”.

Amenda uriașa poate deveni un precedent în cazurile care implică presupusa „homofobie” în Scoția.

Shuttleton a declarat că va contesta decizia, susținând că hotărârea a venit „în mod implicit” pentru că nu a reuşit să depundă o apărare corespunzătoare.

Mass-media din Scoţia l-a etichetat pe Shuttleton drept „prost delirant”, „bigot”, „nebun”, „creștin homofob” şi „rasist fanatic”, spre deosebire de portretizarea făcută lui Jaye Richards-Hill, ce a fost prezentată drept „părinte și profesor respectat”, „militantă de frunte pentru drepturile cuplurilor homosexuale”.

Ea nu a făcut niciun comentariu referitor la decizia Curţii.

Sursă: LifeSiteNews
Traducere: Livia Halus


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com