Lansarea volumului "Criza vârstei de mijloc. Provocări și perspective" de părintele Filoteu Faros

joi, 14 noiembrie 2013

| | |


 

La invitația editurii Sophia, autorul -părintele Filoteu Faros- va fi prezent pentru lansarea volumului "Criza vârstei de mijloc. Provocări și perspective" și pentru o întâlnire cu cititorii.
 
Evenimentul va avea loc, joi 14 noiembrie, ora 18, la libraria Sophia, strada Bibescu Vodă nr. 19, București.
 
Invitat: preot Gabriel Mândrilă

 

Părintele Filoteu Faros, medic psihiatru și doctor în teologie este cunoscut deja lectorului român printr-o serie de lucrări ce tratează o tematică vastă, precum doliul (Moartea și doliul. O teologie a nădejdii), căsătoria, creșterea copiilor (Căsnicia – dificultăți și soluții), ethosul creștin (Omul fără chip. Înstrăinarea ethosului creștin) sau iubirea (Gestionarea iubirii – în curs de apariție) într-o abordare inedită, realistă, directă și sever autocritică.

Rod al unei îndelungate experiențe pastorale în domeniul psihoterapeuticii și consilierii, lucrarea descoperă înțelepciunea luminată de Duhul și acumulată de un Părinte spiritual, contemporan nouă, vreme de cinci decenii, punând conștiința creștină, atât a clericului, cât și a laicului, în fața unor întrebări inevitabile, dar și a unor eventuale răspunsuri care pot prilejui înnoirea și viețuirea duhovnicească și trăirea în armonie cu sine, cu societatea și cu Dumnezeu.



 "Ești de acord, probabil, cu faptul că cei aflați la vârsta de mijloc vor trece inevitabil printr-o anume criză. Însă aceasta nu înseamnă, dacă te afli în perioada vârstei de mijloc şi constaţi că nu treci printro criză, că nu eşti un om normal. Totuși, mă îndoiesc că un om poate trăi la vârsta a doua fără a avea momente de reflecție serioasă. Această reflecție urmează să aducă la suprafaţă anumite sentimente dureroase legate de îmbătrânire şi de moarte, trezind veşnicele întrebări despre sensul şi scopul vieţii. Sunt viaţa ta, căsătoria ta şi familia ta ceea ce ţiai dorit să fie? Sau amâni ameliorarea lor pentru un indefinit mâine? Felul în care răspunzi acestor meditaţii se va face neîndoielnic simțit în viaţa familiei tale.

Dacă vrei să evoluezi şi săţi îmbunătăţeşti viaţa de familie, indiferent cât de bună este deja, pentru a face din experienţa vârstei de mijloc o cale de intrare întrun mod de viaţă mai mulțumitor, atunci această carte ţi se adresează ție, chiar dacă în clipa de faţă nu trăieşti în mod conştient nici o criză."

Pr. Filoteu Faros