„Experiența infernului” – Mărturii ale unor foști homosexuali și lesbiene (9)

marți, 19 noiembrie 2013

| | |

Într-o predică din 6 aprilie 2012 și într-un interviu din 16 aprilie 2012, episcopul catolic spaniol Juan Antonio Reig Pla a spus că unele persoane cu stil de viaţă homosexual trăiesc experienţa unui iad: 

„Aş vrea să mă adresez acelor persoane care, împinse de diferite ideologii, sunt dezorientate în privinţa sexualităţii umane și de mici copii se gândesc că sunt atrase de același sex și uneori, pentru a-și dovedi asta, se corup, se prostituează sau merg în cluburi de homosexuali. Vă asigur că găsesc infernul.” 

Atacat puternic în presă pentru aceste cuvinte, în apărarea corectitudinii afirmaţiilor sale au venit un număr impresionant de persoane care se luptă cu atracţia faţă de același sex sau au depășit-o. O parte din mărturii, trimise în zilele imediat următoare predicii, au fost postate on-line. 

Iată câteva dintre ele (puteți citi aici și alte mărturii trimise episcopului Juan Antonio Reig Pla):
Înalt Preasfinția Voastră,

Numele meu este Catarina. Sunt psiholog şi fac parte din  echipa  consilierilor Speranţa este posibilă". Studiez de mai bine de zece ani tema atracției faţă de persoanele de acelaş sex. Am avut oportunitatea  de a fi formată profesional de către Dr. Aquilino Polaino şi Dr. Joseph Nicolasi. Dr. Nicolasi este fundadorul NART ( Asociaţia Naţională de Terapie Reparatorie din Statele Unite). Am participat la multe dintre seminarile lui şi am făcut parte  din Federaţia Internaţională de Psihologi şi Psihiatrii care susţin şi apară  drepturile  persoanelor cu atracție față de persoanele de același sex care în mod voluntar doresc să primească ajutorul din partea echipei NART. 
Am învăţat multe în toţi aceşti ani. Cu toate acestea, adevarata învăţătură vine din  ascultarea  mărturiilor  sfâşietoare a sutelor de persoane care trăiesc la limita suferinţei datorită acestor atracții. Am putut să vad" inimile lor rănite, personalitatea" fracturată, identităţile lor pierdute. Bărbaţi, femei, burlaci, căsătoriţi, adoleşcenţi şi copii au împărtăşit cu mine propia lor  istorie dureroasă; istorii care includ abuzuri sexuale, violenţe, abandonuri emoţionale, respingeri şi batjocoriri.    
Guvernele, organizaţiile internaţionale şi de lobby homosexuale nu pot forța aceste persoane să adopte stilul de viaţă gay. Ele folosesc manipularea pentru a comercializa ideea că o persoană se naşte cu aceste orientări homosexuale și, ca atare, nu există niciun remediu pentru ei. În spatele acestei minciuni exista o industrie care generează miliarde de euro şi care nu face decât să vândă corpurile acestora, tratându-le ca pe obiecte".   
Lumea are nevoie de persoane curajoase ca dumneavoastră, care îndrăznesc să apere dreptul acestor persoane care  cer să fie ajutate să scape de acest chin...  
Vă ofer sprijinul şi rugăciunile mele ca să continuaţi lupta. Iisus şi Maica Domnului să vă ocrotească mereu.  
Catarina
 
*****
 
Salutări, 
 
Ei bine... îmi vine greu să vă scriu... acesta nu este adresa mea reală de e-mail. Sper să înţelegeţi nesiguranța şi teama pe care o simt.  
Sunt băiat, am 17 ani (curând voi face 18, în iunie).  Sunt nigaraguan și locuiesc în capitală, Managua. Locuiesc cu părinţii și chiar şi în ciuda problemelor pe care le avem suntem uniţi. Am privilegiul de a-i avea alături necondiţionat pe părinţii şi pe cei  doi fraţi ai mei, pe care îi iubesc nespus de mult. Sunt student.  
Familia mea este creştin-catolică, mergem la Biserică mereu şi fiecare suntem împlicaţi în diferite activităţi. În cazul meu, eu sunt catehet. Mă încântă acest lucru! Pot spune că mă simt mai împlinit dedicându-mă catehezei decât studiilor universitare.  De aceea chiar  m-am gândit să renunț la ele  pentru a mă consacra lui Dumnezeu, pentru a mă dedica în întregime formării fraţilor mei. Totuşi, mi-aş fi dorit ca viaţa mea să fie simplă... fără acel ceva" care să mă împiedice să fiu într-adevăr fericit...   
Din copilărie am avut înclinaţii spre homosexualitate. Fiind conştient de această problemă am suferit foarte mult, am ajuns la disperare. Mă simt singur, gol, incapabil de a avea încredere în cineva pentru a-i spune tot ceea ce simt. Sunt disperat... nu ştiu ce să fac.  
Am citit informaţiile distribuite pe pagina dumneavoastră de internet... cred că ştiu care este cauza acestei probleme, dar nu ştiu cum să procedez, nu ştiu ce să fac. Am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Vă rog frumos, ajutaţi-mă. Simt că mă înec şi nu găsesc pe nimeni care să mă ajute să scap din această problemă. Nu ştiu dacă există cineva care să poată sau care să vrea să-mi ofere ajutorul pentru a depăşi această situaţie.    
Dacă primiţi e-mail-ul meu, vă rog frumos să-mi răspundeţi... mă simt singur. Îmi pun nădejdea în bunătatea dumneavoastră. Sper să primesc îndată un e-mail cu orice fel de răspuns.  
Dumnezeu să vă binecuvânteze! 
 
M. 17 ani. Nicaragua.

*****

Un tânăr, 

Sunt un tânăr, student la medicină. Am ca amintire faptul  că în copilărie am fost violat şi după aceea am întreţinut multe relaţii cu vărul  meu. Încercam să mă țin departe de această situaţie dar reușeam doar când nu mă simţeam deprimat. Dar în general întreţineam des relaţii intime cu el.  

Am avut mai multe întâlniri de scurtă durată, pentru că nu sunt relaţii de cuplu, nu au nicio legătură cu acest aspect. Cel mai important este că îmi doresc să ies din acest abis care m-a împins să păcătuiesc poftind, să consum pornografie, să comit adulter. Bineînţeles că îmi pare foarte rău pentru fiecare gest comis, dar după câteva luni aceste gânduri se întorc cu mult mai multă putere.  

Este o dependenţă și ştiu că pot s-o depăşesc cu ajutorul lui Dumnezeu. În general, se întâmplă să păcătuiesc atunci când mă rog mai puţin. Vine ca o ispită din partea diavolului, din repulsia de a fi alături de Dumnezeu.  

Viaţa îmi este ca un labirint, aşa cum această scrisoare este un labirint. Ştiu că Dumnezeu m-a vindecat, dar îmi lipseşte cu desăvârşire maturitatea ca să realizez acest lucru. Mă chinuie această contradicţie cu mine însămi. Trebuie să mă încred în Dumnezeu, dar nu îmi serveşte cu nimic dacă nu fac un efort personal ca să mă  înțeleg.  

Din punctul meu de vedere mă consider heterosexual, dar gândurile mele, atitudinea şi multe alte lucruri, mă fac să mă identific ca  homosexual începând din copilărie şi adolescenţă până-n prezent. Este o situaţie care în mod constant mă irită puternic. Este o lovitură grea căci îmi plac femeile, le găsesc încântătoare, dar când sunt în preajma lor nu pot să mă exprim.  

Fie ca Preabunul Dumnezeu să vă umple de Duhul Sfânt, să  vă lumineze mintea, să vă binecuvânteze în numele Tatălui, a Fiului şi a Sfântului Duh,  ca să mă puteţi ajuta.  Amin. 

L.24 ani, Republica Dominicană      
 
Traducere: Elena Rățulea

 Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com