Copiii nu aleg NICIODATĂ moartea

vineri, 29 noiembrie 2013

| | |

de Dale Hurd, 15 noiembrie 2013

Din momentul în care eutanasia a fost legalizată în Belgia, în 2002, belgienii au fost eutanasiați pentru orbire, pentru depresie, anorexie nervoasă sau operații de schimbare de sex nereușite. 

Acum, belgienii doresc să permită eutanasia și în cazul copiilor. 

Miercuri, 27 noiembrie, după o dezbatere de mai multe luni, Comisia de Afaceri Sociale şi a Justiţiei din Senatul belgian a votat  în favoarea unui nou proiect de lege care extinde legalizarea eutanasiei și asupra minorilor. 

În conformitate cu acest proiect, copiii sub 18 ani, bolnavi sau care suferă, ar putea fi eutanasiați în cazul în care se solicită acest lucru, iar părinții lor sunt de acord, un expert urmând să constate dacă această decizie a fost înțeleasă de copil. 

Susţinătorii legii eutanasiei susţin că aceasta este necesară și plină de compasiune, dar de fapt este doar următoarea fază a culturii morții. 

Nu doar că două treimi din belgieni sunt de acord cu noul proiect de lege, dar într-un sondaj controversat, trei sferturi au declarat că ar fi bine ca părinții să-și eutanasieze copiii bolnavi fără consimțământul acestora. 

„Copilul nu are maturitatea să se căsătorească, să cumpere alcool sau țigări dacă are sub 14 ani. Acum, pentru că suferă, noi spunem că ar trebui să li se dea posibilitatea de a cere eutanasia”, a declarat Carine Boucher de la Centrul European pentru Bioetică de la Bruxelles. 

Michel De Keukelaere, student la drept și fondator al Marșului pentru Viață de la Bruxelles a spus: „Copiii nu aleg să moară. Nu cred că un copil sub 18 ani, care este bolnav, vrea să moară.” 

„Cine îi va sugera copilului că una dintre soluții este eutanasia?”, a întrebat Boucher. „Un copil nu știe ce este eutanasia. Un copil nu știe ce este moartea.” 


Sursă: Știri pentru viață

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com