Unei mame i se cere printr-o scrisoare anonimă să-şi eutanasieze fiul bolnav de autism

miercuri, 23 octombrie 2013

| | |


de Peter Baklinski
Newcastle, Ontario, August 19, 2013
Max Begley
Familia unui băiat autist a rămas fără cuvinte în clipa în care mama copilului a primit o scrisoare anonimă în care i se sugera să se mute din cartier sau să eutanasieze copilul.

„Tremuram în timp ce citeam scrisoarea”, declară bunica copilului, Branda Millson, pentru City News. „Sunt cuvinte dureroase... Nu știu de ce ar face cineva vreodată un gest atât de urât”.

Vecinii familiei Begley au venit în sprijinul tânărului Max, în vârstă de 13 ani, diagnosticat de la vârsta de 2 ani cu autism sever.

Karla Begley, mama băiatului, citează printre lacrimi pentru Citi News porțiuni din scrisoare: „Și eu locuiesc în acest cartier și am o problemă. Din egoism, tu scoți copilul în fiecare zi afară și îl lași să fie o pacoste și o bătaie de cap pentru toți ceilalți care sunt obligați să-i asculte zgomotele animalice!”.

„Sunetele pe care le scoate când este afară sunt GROAZNICE!!!!!! Îi sperie de moarte pe copiii mei normali!!!!!!!”

„Când simți că băiatul tău idiot are nevoie de aer proaspăt, du-l în parc să se dopeze”, afirmă autorul scrisorii.

Considerându-l „o pacoste pentru toți”, autorul afirmă în continuare că „niciun angajator nu-l va angaja, nicio fată normală nu-l va iubi și nici tu nu vei putea trăi pentru totdeauna.”

„Din punctul meu de vedere, ar trebui să i se ia toate organele care nu sunt handicapate să fie donate în scopuri științifice... La ce mai altceva mai poate fi el bun oricum?”

„Ai făcut un copil retardat, descurcă-te ... cum trebuie!!! Cu ce drept faci asta oamenilor care într-adevăr muncesc!!!! URĂSC oamenii ca tine, care cred că au dreptul la un tratament special doar pentru că au un copil cu nevoi speciale!!!”

Scrisoarea se tremină cu solicitarea ca familia să se mute din cartier sau să eutanasieze copilul.

„Fă fiecăruia din această comunitate un imens favor și MUTĂ-TE!!!!”

„Du-te și trăiește într-o remorcă în pădure cu copilul tău sălbatic!!! Nimeni nu vrea să locuiești aici dar nu îndrăznește nimeni să-ți spună”.

„Fă ceea ce trebuie și mutați-vă sau eutanasiază-l!!!! Oricare ai alege din cele două, ne va fi mai bine TUTUROR!!!”

Semnează scrisoarea: „O mamă scoasă din sărite”

După un astfel de mesaj, tatăl lui Max spune că este îngrijorat pentru siguranța copilului său: „O persoană care este atât de absurdă și înnebunită încât să scrie o astfel de scrisoare, nu poate fi decât una foarte periculoasă”.

Vecinii spun că vor descoperi identitatea persoanei din spatele scrisorii, iar familia a depus o plângere împotriva acesteia.



Sursa: LifeSiteNews
Traducere: Iulia Elena Catargiu


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com