Un copil revine la viaţă la trei ore după moartea sa

miercuri, 30 octombrie 2013

| | |



Nu toată lumea crede în miracole, dar istoria lui Yasmin Gomes este tulburătoare. Fetiţa a fost declarată mortă imediat după naştere, la spitalul din Londrina, în sudul Braziliei, ea încetând să mai respire. Medicii au încercat să o reanimeze, însă fără succes.

Fără a se înţelege de ce, fetiţa a revenit la viaţă trei ore mai târziu pe altarul capelei spitalului. Infirmiera care trebuia să ducă corpul fetiţei nu a avut curajul să îl trimită direct la morgă. Ea a pus nou-născutul într-un mic sicriu.

„Era un mic îngeraş, un copilaş, nu-mi puteam imagina să-l trimit la morgă.”

Aceasta a spălat şi a îmbrăcat bebeluşul înainte de a-l duce la capelă.

„Vă asigur că acest bebeluş era mort. L-am văzut cu proprii mei ochi. Era vânătă, cu adevarăt moartă”, povesteşte ea.

Când bunica s-a prezentat la spital pentru a ridica corpul fetiţei cu un anteprenor de pompe funebre, miracolul a avut loc. Fetiţa a mişcat picioruşele înainte de a deschide ochii. Bunica a mărturisit această minune ziarului Globo G1. „Nu-mi mai reveneam. Ea respira. Ne-am îmbrăţişat şi am plâns: trăieşte, trăieşte.”

Doctorul Aurelio Filipak, care a semnat certificatul de deces al fetiţei, a declarat: „Oamenii pot să tragă propriile lor concluzii, dar numai cei care erau acolo ştiu ce s-a întâmplat cu adevărat. În douăzeci de ani de medicină nu am mai văzut aşa ceva. Nu mai avea puls. Toate aparatele arătau că ea nu mai respira.”

Bebeluşul se află astazi sub îngrijire intensivă, dar starea lui este stabilă.

Yasmine a fost rebotezată Victoria, nume al biruinţei. 

Sursă: 7sur7.be
Traducere: Ştefan Daniel Todor


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com