În anii '80, Poliția din Londra a acoperit rețele de pedofili bogați

joi, 31 octombrie 2013

| | |



Un fost ofiţer reponsabil cu protecţia copilului a pretins că, într-o noapte, un detectiv din Divizia Specială i-a îndreptat un pistol spre tâmplă pentru a-l opri să investigheze cazul unei reţele de pedofili.

Chris Fay susţine că a fost ţintuit de un perete şi sugrumat înainte de a primi avertismentul de a se îndepărta de acuzaţiile legate de vila notorie, Elm, din Barnes, Sud-Vestul Londrei.

Tinerii aflaţi în îngrijire ar fi fost aduşi acolo în anii optzeci pentru a fi abuzaţi de diferiţi parlamentari şi alte figuri publice.

Domnul Fay, care a lucrat pentru fosta Asociaţie Naţională a Tinerilor Aflaţi în Îngrijire, a acuzat Poliţia Metropolitană că ar fi acţionat ca nişte „gangsteri” atunci când vestea scandalului a izbucnit în 1990. El a dezvăluit cum unii membri ai Diviziei Speciale îi ameninţau zilnic pe el şi pe unii dintre colegii săi, intimidare care a durat mai bine de trei luni.

Dezvăluirile sale şocante apar acum când Poliţia din vestul Yorkshire se confruntă cu acuzaţiile că l-ar fi protejat pe pedofilul Jimmy Savile.
 
Chris Fay,fost ofiţer reponsabil cu protecţia copilului
Domnul Fay, 67 ani, din sudul Londrei a spus: „A devenit foarte periculos. Oamenii par să uite că Divizia Specială poate face ce doreşte, că îşi este singura lege.

La un moment dat m-au ţintuit de un perete, sugrumat, cu un pistol îndreptat spre capul meu şi mi-au spus în termeni foarte clari să mă îndepărtez şi să înţeleg că este pentru binele meu.

Un coleg de-al meu a avut parte de acelaşi tratament, la fel cu alţi voluntari. Chiar victime ale abuzurilor din Vila Elm au fost efectiv oprite să vină să vorbească cu noi la biroul NAYPIC (Asociaţia Naţională a Tinerilor Aflaţi în Îngrijire, n. Trad.) din Londra.

Am văzut cum ofiţeri din Divizia Specială bruscau aceste persoane şi le întorceau din drum cu avertismentul de a-şi ţine gurile închise.

Totul se întâmpla în lumina zilei, era strigător la cer, se comportau ca nişte „gangsteri”.

În final a trebuit să ne întâlnim cu victimele într-un centru al comunităţii locale, fără ştirea poliţiei, ca să putem asculta ce aveau de spus. NAYPIC a primit identitatea unor politicieni de rang înalt care făceau parte dintr-o pretinsă reţea pedofilă din interiorul guvernului.

Oricum, domnul Fay a mărturisit „Mi s-a spus implicit de către poliţie: Nu vrem să vii la noi cu nume mari”.

Ca o întorsătură sinistră, a spus el, fereastra de bucătărie a fost împuşcată, rămânând trei găuri de gloanţe în sticlă, cu toate că nu s-a aflat cine a fost responsabil.
În 1982 Vila Elm a fost percheziţionată de o echipă aflată în subordinea Poliţiei, dar acuzaţiilor de abuz asupra copilului nu li s-au dat curs.

Operaţiunea Fernbridge investighează acum afirmaţiile şi doi bărbaţi au fost deja acuzaţi de infracţiuni sexuale.

Poliţia a confirmat că parlamentarul liberal-democrat Sir Cyril Smith, mort acum trei ani, a vizitat sediul.

Militantul Bill Maloney, de la Pie & Mash Films, care a ajutat la creşterea gradului de atenţionare asupra supravieţuitorilor corupţiei a declarat „ Aceste tentative ale Poliţiei de a-i proteja pe cei bogaţi şi puternici trebuie să se oprească acum.”

„Victimele de azi sunt martorii de mâine.”

Poliţia MET a refuzat orice comentariu.

Sursă: express.co.uk
Traducere: Noemi Socaci


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com