Jucătorul creştin, star al echipei New York Giants, cunoscut drept „Black Tim Tebow”, relatează unei reviste despre mândria de a fi virgin la vârsta de 24 de ani.

luni, 14 octombrie 2013

| | |




New York, 23 septembrie 2013 (LifeSiteNews.com) – Este posibil ca iubitorii creştini ai fotbalului american care îl admirau pe Tim Tebow pentru comportamentul său exemplar şi deschiderea cu privire la credinţă să fi fost dezamăgiţi de plecarea sa din sport, însă aceştia se poate să fi găsit un înlocuitor în persoana Prinţului Amukamara.

Amukamara, al cărui nume este, de fapt, un titlu – tatăl său fiind şeful unui sat Nigerian, iar el următorul în ierarhie – are rolul de jucător în defensivă (cornerback) în echipa New York Giants. El şi-a ajutat echipa să câştige, ca şi jucător începător, campionatul Super Bowl din anul 2012. 

Creştinul în vârstă de 24 de ani dezvăluie în mod public revistei Muscle and Fitness, ediţia din Octombrie, că nu numai că nu a gustat vreodată alcoolul, dar este încă virgin şi plănuieşte să rămână astfel până ce se căsătoreşte cu logodnica sa, Pilar Davis, la începutul anului viitor. El atribuie atât abstinenţa faţă de alcool, cât şi cea faţă de sex, educaţiei sale în stil catolic şi credinţei sale creştine, iar glumele făcute la adresa vieţii sale personale nepătate, împreună cu tendinţa de a îngenunchia şi a se ruga pe terenul de fotbal, i- a făcut că unii să îl numească „Tim Tebow de culoare”.

„Tim Tebow a dezvăluit în mod public că era virgin”, a afirmat reporterul Matt Tuthill. „Tu eşti? Eşti dispus să vorbeşti despre asta?”

„Da, sunt virgin,” a răspuns Amukamara.  „Nu îmi este ruşine să spun asta.”

„Am fost crescut în credinţa catolică,” a afirmat Amukamara, „şi totul a pornit de la asta. Mă gândeam: «Dacă fac asta, poate ajung în Rai», aşa că am spus nu băuturii, sexului şi tuturor lucrurilor majore. Pe măsură ce am crescut, am realizat că nu despre asta era vorba. Este vorba de a avea o legătură cu Iisus. Nu este vorba despre «Nu fă asta. Nu fă aialaltă.» Totuşi, este vorba de unul din acele lucruri pe care nu le-am făcut, pentru că nu văd niciun beneficiu în a-l face.”

Amukamara i-a explicat lui Tuthill că el crede că este mai uşor să eviţi tentaţia decât să suporţi eventualele consecinţe. „Mereu citim despre oameni care sunt surprinşi la volan în stare de ebrietate”, a spus el. „Multe lucruri rele se întâmplă din cauza alcoolului şi apar în ziar, deci dacă nu beau, îmi fac mie, echipei mele, şi familiei mele un mare bine.”

„Dacă nu bei şi nu faci sex”, l-a întrebat Tuthill, „cum reuşeşti să te descarci cât de cât?”

 „De exemplu, îmi place să ies în oraş,” a răspuns Amukamara. „Îmi place să dansez, şi mă «îmbăt» cu bună dispoziţie a celorlalţi. Dacă cineva se simte bine, asta mă face să mă distrez mai mult, deşi nu este nevoie ca toţi cei din jur să se bucure pentru mine, pentru ca eu să fiu fericit, dacă înţelegeţi ce vreau să spun.” 

Amukamara şi-a întâlnit actuala logodnică într-un club, după victoria împotriva echipei Green Bay Packers în etapele playoff din 2012.

„Pur şi simplu m-am simţit atras de ea”, acesta i-a spus lui Tuthill. „Stătea lângă bar. Am întrebat-o: «Aştepţi pe cineva?» Iar ea a răspuns: «Da». Aşa că nu am ştiut ce altceva să mai spun după aceea, şi am început să mă îndepărtez.”

Totul se putea termina acolo, dacă nu interveneau coechipierii săi, care „m-au făcut să mă întorc”, a adăugat Amukamara. „Ei ziceau ceva de genul: «Du-te spune-i ceva!» Şi mă aclamau. Ea a crezut că noi eram scandalagii şi beţi şi nu ne-a băgat în seamă. Apoi, mai târziu, îl aşteptăm pe Ahmad, iar ea a venit lângă mine şi am început să conversăm. I-am cerut adresa de e-mail, pentru că, atunci când cineva îţi cere numărul de telefon, ar fi ceva prea personal şi poate că nu ai dori să îl dai. Dar dacă ceri adresa de e-mail, o vei primi. Am avut dreptate.”

Amukamara a afirmat că i-a spus lui Davis că s-ar putea să guste prima oară alcool la petrecerea burlacilor ce urmează să fie organizată, dar nu este întru totul decis.

Deci, ce părere au coechipierii lui Amukamara despre comportamentul său anti-alcool şi cast? 

„Când am auzit prima oară, am zis «Wow»”, declară Jayron Hosley, jucător în defensivă, pentru New York Post. „Însă fiecare provine de altundeva. Nu suntem la fel... El are motivele lui pentru care o face, este ceva în care crede, ceva ce el crede că i se potriveşte. Eu respect acest lucru.”

Hosley a adăugat: „Există mai mulţi tipi de genul acesta decât credeţi. Publicitatea negativă ocupa prima pagină a ziarelor, dar există o mulţime de băieţi buni care fac multe lucruri măreţe”.

Jucătorul defensiv, Ryan Mundy declară ziarului Post: „Este o reflecţie a ce fel de persoană este el şi a ceea ce crede şi a felului în care acest lucru l-a ajutat să ajungă departe.”

Jucătorul în defensivă Aaron Ross adăugă: „El a fost crescut puţin mai diferit de restul jucătorilor în defensivă, însă asta este ceea ce îl face special. Este ca şi fratele nostru mai mic.”

Însă se pare că angajamentul lui Amukamara de a rămâne pur din punct de vedre sexual l-a transformat în ţinta femeilor promiscue aflate în căutarea unei provocări. Mai multe femei tinere din zona Times Square, New York City au descris ziarului New York Post ce ar fi dispuse să facă pentru a-i răpi fecioria lui Amukamara. 

Dar orice fată ce spera să-l abată pe Amukamara de la calea cea dreaptă vă avea multă bătaie de cap. Amukamara afirmă că, în ceea ce îl priveşte, a fi un creştin adevărat reprezintă chiar o aventură mai mare decât aceea de a câştiga Super Bowl-ul. 

„[Super Bowl, ediţia XLVI] a fost una din cele mai incredibile experienţe din viaţa mea”, a declarat Amukamara pentru Beliefnet anul trecut. „A fost uimitor să particip la aceasta. Însă sentimentul de a fi câştigat Super Bowl-ul s-a evaporat destul de repede. Nu mă gândesc aşa de mult la asta, decât dacă oamenii îmi amintesc. Însă sunt conştient de faptul că sunt creştin în fiecare zi din viaţa mea.”

Amukamara a adăugat: „A fii parte din Trupul lui Hristos este ceva etern. Asta-i pentru totdeauna. Şi să câştigi Super Bowl-ul este ceva măreţ. Nimeni nu îmi poate nega această reuşită. Dar să fii creştin este ceva zilnic şi este lucrul la care mă gândesc cel mai mult.”


Sursă: LifeSiteNews
Traducere de Andreea Dancu

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com