Ipocrizie uimitoare : Districtul american Columbia a instituit obligativitatea timpului de gândire de 24 de ore, nu pentru avorturi, ci pentru tatuaje

marți, 22 octombrie 2013

| | |



Reprezintă o decizie cu care va trebui să trăieşti pentru tot restul vieţii tale, fiind o procedură care îţi va afecta corpul. Urmările sunt atât de serioase încât, pentru siguranţa şi starea mentală optime, oficialităţile din domeniul sănătăţii consideră că se impun reglementări serioase. Ce anume reclamă o asemenea atenţie în constrângeri? Răspuns: tatuarea.

Într-un recent gest de ipocrizie, districtul Columbia din Statele Unite urmează să emită o reglementare fermă pentru obligativitatea de a amâna timp de 24 de ore operaţiunea tatuării pielii sau a realizării unui piercing. Departamentul de Sănătate justifică această necesitate, declarând că este important ca populaţia să nu regrete aceste două acţiuni efectuate asupra propriului corp. Un purtător de cuvânt a menţionat următoarele: „Ne asigurăm că decizia este luată într-un moment de discernământ deplin, pentru a evita posibilitatea de a vă trezi a doua zi, întrebându-vă ce vi s-a întâmplat.”

Din păcate, această preocupare pentru binele persoanei nu se poate regăsi în legătură cu subiectul avortului. De altfel, măsura mai sus menţionată este luată într-una din zonele cele mai favorabile avortului din Statele Unite. Districtul Columbia nu impune nici o obligativitate de aşteptare sau o limitare a numărului de avorturi. Avortul este legal, indiferent de motiv, inclusiv până la al treilea trimestru al sarcinii. Rezultatul este reflectat de statisticile avorturilor. Un procent uimitor de 41% din sarcini se încheie cu avorturi, cifră reprezentând dublul mediei naţionale. Câte din acele vieţi ar fi putut fi salvate de o eventuală perioadă de aşteptare!

Cei din domeniul tatuajelor sunt evident preocupaţi de efectul pe care aceste restricţii l-ar putea avea asupra afacerii lor. Industria avorturilor are aceleaşi motive să se opună perioadelor de gândire impuse – dăunează afacerilor. Cei ce se ocupă de avorturi se opun de altfel oricăror măsuri care să le afecteze rezultatele, inclusiv impunerea acordului din partea părinţilor, pentru cazurile minorelor însărcinate.

Există multe situaţii în care minorii sunt protejaţi prin legi în vigoare. În 45 de state este interzisă tatuarea minorilor. Mai mult de 30 de state impun limitări de vârstă sau acordul parental pentru a împiedica accesul minorilor la servicii de bronzare artificială. În numeroase şcoli, adolescenţii nu pot lua nici măcar o aspirină fără formular de acord completat de părinte. De ce este atunci avortul tratat atât de diferit?

Mulţi neagă realitatea avortului şi daunele aduse femeilor şi bebeluşilor. Imaginile care prezintă avorturi sau chiar cele ale dezvoltării fetusului sunt cenzurate în mod ipocrit la scară largă, în timp ce imagini de război apar chiar la ştirile de seară. Să ne amintim de atrocităţile recente din Siria. S-au putut viziona imagini ale corpurilor unor copii ucişi de arme chimice, imagini care au mobilizat unele persoane. Debbie Wasserman Schultz, congresmenă şi susţinătoare a avortului a declarat: „Ca mamă, imaginile acelor copii aliniaţi mi s-a întipărit în mod mistuitor. Avem o obligaţie morală de a riposta.” Ne dorim ca aceste cuvinte să se refere şi la copiii ucişi prin avorturi.

Nimeni nu îşi doreşte să vadă nici un fel de imagini dure, dar sunt momente în care acestea sunt eficiente. De exemplu, au existat campanii anti-fumat cu imagini explicite ale unor oameni reali – un bărbat expirând fumul de ţigară printr-un orificiu al gâtului, un cancer dezvoltat în interiorul cavităţii bucale a unui fumător, un om decedat. A existat un moment când producătorii de ţigarete au fost obligaţi să expună aceste imagini şi un avertisment pe fiecare pachet. Imaginile erau îngrozitoare, dar au fost eficiente în descurajarea multora de la fumat. Centrele de control al bolilor au raportat că aceste campanii au generat o cifră de cel puţin 100.000 de abandonuri ale fumatului.

Cum ar fi dacă s-ar proceda aşa şi pentru avort? Să ne imaginăm o reclamă care să prezinte imagini ale copilaşilor nenăscuţi şi un mesaj care să pledeze pentru protecţia acestora. Ar fi la fel de eficient ca şi mesajele care se împotrivesc abuzului animalelor? Sau cum ar fi dacă toţi cei din domeniul avorturilor ar fi obligaţi să afişeze avertismente referitoare la riscurile avortului? Dacă femeile ar fi informate şi expuse oribilei realităţi a avortului, câte dintre ele nu ar alege viaţa?

Din nefericire, cei care sunt loiali avortului nu doresc ca femeile şi bărbaţii să vadă adevărul. Avorturile suscită interes grupurilor pro-avort şi datorită veniturilor pe care acestea le aduc. Aceste grupuri, cât şi cei care le susţin vor folosi orice mijloace pentru a suprima datele şi imaginea realităţii. O categorie socială numeroasă a fost condiţionată să considere avortul mai degrabă ca pe ceva legal şi acceptabil, decât ca pe adevărata atrocitate care este în realitate. Această atitudine justifică tot mai mult importanţa eforturilor de comunicare şi de educare în favoarea vieţii. Atunci când adevărul avortului iese la suprafaţă, sunt salvate vieţi.

Sursă: LifeSiteNews

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com