Întâlnire de suflet la poalele Făgărașului - noiembrie 2013

vineri, 18 octombrie 2013

| | |



Ai citit dialogul Micului Prinț cu vulpea? Când aceasta îi spune Micului Prinț că lucrurile cu adevărat importante nu se văd cu ochii, se văd cu inima? Aceasta este foarte important. Prea mult ne oprim la ambalaj, la interfață, și e foarte important să ai un om care are o privire de pe un munte înalt și face niște conexiuni și vede niște adâncimi; te ajută foarte mult. Pentru noi Părintele Teofil Părăian a fost un astfel de om, care ne-a arătat lucrurile cu adevărat importante, care ni L-a arătat pe Dumnezeu. N-am simțit niciodată că Părintele nu vede, ci dimpotrivă!

Mărturisim și noi, alături de un apropiat al Părintelui Teofil: „Pe mine cel mai mult m-a impresionat la Părintele Teofil tocmai această transparență a lui Dumnezeu în el. M-a ajutat să-l înțeleg pe Dumnezeu, să înțeleg cum ar putea fi El. Pentru că citim despre Dumnezeu, ne informăm, dar El poate să rămână doar o idee. Or, Părintele Teofil a reușit să arate ceva din bunătatea lui Dumnezeu, ceva din dragostea părintească a lui Dumnezeu. În prezența Părintelui Teofil te simțeai ocrotit. Și atunci, într-adevăr, te gândeai că și Dumnezeu este un Părinte, nu este un procuror din tribunal, ci este un Părinte în prezența Căruia te simți ocrotit, Care îți este favorabil - cum zicea Părintele Teofil, că Dumnezeu ne este favorabil. Simțeai bunătate, simțeai liniște, simțeai pace. Și eu zic că noi, astăzi, după asemenea oameni tânjim: după oameni care să ne dea sentimentul de pace, să ne aducă pace sufletului, să ne aducă liniște sufletului, să ne mângâie inimile”.

Spunea deseori Părintele Teofil: „Să știți că cei care se potrivesc în lumea aceasta se potrivesc și în lumea cealaltă. Eu am spus undeva că mi-am programat toate prieteniile pentru veșnicie”.

Spunem și noi că ne-am programat prietenia cu Părintele Teofil pentru veșnicie. Așadar mergem să-l vizităm la Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, din județul Brașov, în perioada 1 - 3 noiembrie 2013, cu ocazia împlinirii a patru ani de la trecerea lui în veșnicie.

Te așteptăm să te alături nouă ca să-l reîntâlnesti sau, dacă nu l-ai cunoscut încă, să faci cunoștință cu Părintele Teofil.

Menţionăm că participarea este gratuită.



Cazarea şi masa sunt asigurate de Mânăstirea Brâncoveanu.
Termenul final pentru înscrieri este 28 octombrie.

Te așteptăm cu drag!

Contact:

Elena Ciorogariu
tel: 0721/ 615. 948
e-mail: pusa_ciorogariu@yahoo.com

Adela Ramona Bordea
tel: 0755 / 626. 472
e-mail: ramo.flower@yahoo.com