Generația X: În Germania va exista opțiunea genului „neutru” pentru certificatele de naștere

marți, 29 octombrie 2013

| | |



de Hilary White, Berlin, 22 august 2013

Guvernul german a inventat un al treilea gen, şi anume, cel neutru”, pentru folosirea lui în documentele legale.

În loc de „M”(masculin) sau „F”(feminin), părinții au și opțiunea completării genului cu „X”.

Începând cu 1 noiembrie 2013, părinții bebeluşilor fără „caracteristici fizice determinante clare ale sexului”, își pot înregistra copiii fără a specifica un gen anume, atât pe certificatele de naștere cât şi în alte documente oficiale.

Părinții vor putea, de asemenea, să aleagă „genul neutru” pentru copiii despre care cred că nu vor vrea în viitor să fie „etichetați” ca femei sau bărbați. Copilul are opțiunea ca, ulterior în viaţă, să-și aleagă oricare din cele două sexe.

Steve Williams, un susținător homosexual britanic, care scrie pentru Care2.com, afirmă că, deși experții juridici germani au negat faptul că legea ar introduce un „al treilea gen”, „alții au observat... că nu există obligativitatea copilului de a alege sau o limită de timp în care aceștia pot rămâne la categoria <nedefinit>”.

„Prin urmare, această lege pare să opereze ca o recunoaștere subtilă a celui de-al treilea gen, deși nu este numită astfel”, scrie Williams.

Până să se producă această schimbare, partizanii acesteia spun că hermafrodiții nu au fost niciodată recunoscuți în certificate de naștere în nicio țară europeană.

Legea a apărut după ce Consiliul German de Etică, organ autorizat de guvernul federal, a afirmat că situația „persoanelor hermafrodite” necesită o mai bună recunoaștere în termeni juridici și protecție față de deciziile medicale luate în numele lor la o vârstă fragedă, precum și față de „alte forme de discriminare”.

Noua lege urmează unei serii de decizii ale tribunalelor germane conform cărora, o persoană ce crede despre sine că este de un anumit gen are dreptul legal de a se identifica cu acel gen, indiferent de caracteristicile sale fizice.

Ministrul Justiției, Sabine Leuthheusser-Schnarrenberger, a declarat pentru ziarul Süddeutsche Zeitung că este necesară „o reformă consistentă” a tuturor celorlalte documente legale pentru ca noua lege să aibă efect complet.

„Dacă nou-născutul nu poate fi identificat ca băiat sau fată, genul acestuia va rămâne neutru și va fi luat în evidență astfel”, stipulează legea.

„Un obiectiv cheie a acestei noi legi este acela de a elibera părinții de constrângerea de a decide sexul acestuia imediat după nașterea copilului și de a aproba în grabă proceduri medicale care să stabilească sexul copilului”, afirmă un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Acesta a negat, de asemenea, că schimbarea echivalează cu introducerea de către guvern a unui nou gen, afirmând că tot ce face aceasta este să permită oamenilor să nu completeze nimic pe formulare în dreptul genului.

Unii activiști homosexuali s-au arătat nemulțumiți de noua lege, deoarece pune accentul mult prea mult pe caracteristicile fizice sau biologice și eșuează în a lua în considerare preferința individului.

Silvan Agius, directorul pe probleme de politică al Asociației lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și transsexualilor (ILGA Europe) cu sediu în Bruxelles, declară că „operații care nu sunt necesare vor avea loc în continuare cu siguranță, cu efecte devastatorare.. Trăim într-o lume în care să ai un copil etichetat drept <diferit> este încă considerat inoportun”.
Guvernele australian și cel din Noua Zeelandă au adoptat în acest an măsuri similare, astfel că, în Noua Zeelandă, părinții au dreptul de a completa „X” în dreptul sexului copilului. Cu șase luni în urmă, și Australia a permis părinților să-și înregistreze copiii ca „hermafrodit”.

Germania deja permite unei persoane să-și schimbe legal genul, doar pe baza diagnosticului medical de transexualism și dacă persoana a simțit nevoia să trăiască „conform propriilor dorințe” având alt sex, pentru cel puțin trei ani. Legea a fost modificată în 2011, astfel încât o persoană să se poată auto-desemna ca bărbat sau femeie, fără a fi necesară transformarea fizică. Anterior acesteia, o persoană ar fi trebuit să fi fost permanent infertilă și să fi făcut operație pentru schimbarea caracteristicilor fizice sexuale la un nivel semnificativ de apropiat de sexul dorit.

În 2008, tribunalele schimbaseră legea pentru a permite persoanelor căsătorite să-și schimbe oficial sexul.

În Germania, de asemenea, se stipulează ca prenumele persoanei să fie în acord cu genul și mai mult decât atât, tribunalele au legiferat că o persoană care și-a schimbat genul are dreptul să fie apelată cu „Herr” sau „Frau” în funcție de noua sa alegere. Toată documentația în cazul schimbării genului trebuie să reflecte identitatea sexuală auto-însușită, fără a fi necesare intervenții chirurgicale sau transformări biologice. Persoanele care și-au schimbat genul nu sunt obligate să-şi informeze șefii despre noul lor statut.

Sursa: LifeSiteNews
Traducere: Iulia Elena Catargiu

 Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com