Documentarul „Este o fată!”, despre genocidul modern împotriva femeilor, va fi prezentat în premieră în România

joi, 31 octombrie 2013

| | |



Pro-vita București , Studenți pentru Viață și Epoch Times România vă invită la premiera filmului documentar

„IT’S A GIRL!” – „E O FATĂ!”

Un film despre cele mai periculoase trei cuvinte din lume


Sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 19.00, la Caffe Cinema 3D (sala mică a Cinema Patria – Bd. Magheru 12-14)

După film – sesiune de întrebări și răspunsuri. Filmul este subtitrat în limba română. Website-ul filmului și trailer: www.itsagirlmovie.com. Intrarea este liberă.

Atenție: Proiecția este un eveniment privat. Accesul se face doar pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

Vă rugăm confirmați prezența și numărul de persoane până duminică, 27 octombrie 2013 la email provitabucuresti@yahoo.com sau tel. 0728 673 673.





SINOPSIS



„Să crești o fiică e ca și cum ai uda copacul vecinului.” (proverb indian)

În prezent, în India, China și în multe alte părți ale lumii, fetele sunt ucise, avortate sau abandonate pentru simplul motiv că sunt fete.

Organizația Națiunilor Unite estimează că astăzi, în lume, au dispărut mai mult de 200 de milioane de fete, din cauza așa-numitului „genicid”. Cele care supraviețuiesc copilăriei sunt adesea neglijate, iar multe ajung să se confrunte cu o violență extremă și chiar îşi găsesc moartea de mâinile soţilor sau ale altor membri ai familiei.

Războiul împotriva fetelor îşi are rădăcinile în tradiții vechi de secole și este susținut de dinamici culturale adânc înrădăcinate, care, în combinație cu acțiuni guvernamentale precum politica demografică din China „O familie, un copil”, accelerează eliminarea fetelor.

Filmat în India și China, documentarul „Este o fată!”, dezvăluie această problemă. Se pune întrebarea de ce toate aceste lucruri se întâmplă și de ce se face atât de puțin pentru salvarea victimelor. Filmul prezintă poveștile unor fete abandonate și traficate, ale unor femei ce suferă violențe din cauza zestrei, ale mamelor curajoase care luptă pentru salvarea vieții fiicelor lor și ale altor mame, care ar fi gata să ucidă pentru un fiu. Experți mondiali și activiști locali aşează datele în context și propun diferite căi spre schimbare, deplângând lipsa acțiunilor cu adevărat eficiente împotriva acestei nedreptăți.

Despre organizatori

Filiala din Bucureşti a Asociaţiei „Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi” este o organizaţie civică independentă şi nepartinică, al cărei scop este afirmarea valorilor vieţii persoanei umane încă de la concepere, ale familiei şi ale vocaţiei parentale.

„Studenți pentru Viață” este o organizație studențească ale căreia preocupări sunt sprijinul oferit tinerelor însărcinate şi grija pentru viaţă.

Epoch Times este o prestigioasă rețea internațională de presă, cu sediul principal la New York și cu o rețea de publicații și reporteri locali răspândită pe o mare parte a globului.

Sursă: Cultura vieţii