Chiar şi un blogger homosexual admite că „Zilele Gay" de la Disney World sunt dezonorante

marți, 29 octombrie 2013

| | |



Când spui Disney, te gândeşti la frumoasele desene animate ce ne-au încântat copilăria, la parcurile de distracţii cu tematică la care am fost sau la care visăm să ne ducem copiii. Cum ar fi, ca după un an sau mai mulţi în care v-aţi făcut planuri despre cum veţi petrece câteva zile cu copiii acolo, să ajungeţi în faţa caselor de bilete, eventual să le şi cumpăraţi, iar intrând în parc să daţi peste o mare de oameni participând la Ziua Gay. Şi asta fără să fi fost anunţat în prealabil.


De la începuturile sale modeste, în 1991, sub forma unei celebrări informale de o zi în parcul Disney World, în care 3.000 de participanți gay și lesbiene îmbrăcau tricouri roșii și mergeau în jurul parcului, Zilele Gay de la Disney World, de asemenea, cunoscute sub numele de Zilele Gay Orlando, au evoluat ajungând să fie în prezent una dintre cele mai faimoase sărbători gay din lume. În 1995 deja participarea se ridica la 5.000 de persoane iar in 2010, 150.000 de LGBT împreună cu familiile, pritenii şi susţinătorii lor au participat la adunarea de şase zile (ce include diverse petreceri în piscine, convenţii, festivaluri, concerte, petreceri, activități pentru copii, etc), ultima zi fiind rezervată parcului de distracţii Disney. 


De asemenea, un eveniment asemănător, „Zilele Gay Anaheim la Disneyland”, are loc în fiecare an în California în luna octombrie

În anul 2003 s-a estimat că au fost cheltuite 15 milioane de dolari de către comunitatea gay ce a participat la aceste evenimente. Deşi Compania Disney neagă în fiecare an implicarea sub orice formă la acest eveniment, sumele considerabile pe care le câştigă nu au de ce să o determine să sancţioneze evenimentul, în pofida numeroaselor proteste şi boicoturi care au loc de fiecare dată din partea comunităţilor creştine.

Florida Family Association a creat o campanie care utilizează bannere ce sunt expuse deasupra oraşului cu ajutorul aeronavelor şi care avertizează familiile cu privire la Ziua Gay înainte de a intra în Disney World.


Grupul a avut câte o echipă ce a participat la mai multe „Gay Days” din anii trecuţi și au privit cum în mod curent, „mii de oameni intră în parc după ce au plătit pentru parcare, bilete și noutăți, doar pentru a vedea o orgie gay și apoi să părăsească parcul imediat”.


„One Million Moms”, o ramură a Asociației Familiei Americane a contactat în mod curent Disney de-a lungul anilor. Răspunsul acestora a fost că nu sponsorizeaza evenimente gay-tematice, dar, de asemenea, nu vor intreprinde nicio acţiune pentru a opri desfăşurarea lor.

Evenimentul nu este criticat doar de heterosexuali. Pete Werner, fondator al DIS Unplugged, este un auto-declarat homosexual de 42 de ani. Iată ce scrie pe situl său:

Sunt un bărbat gay de 42 de ani ce trăiesc în Orlando.

Am urmarit de-a lungul anilor cum Zilele Gay au crescut ca număr de participanţi dar şi ca scop. Ceea ce a fost cândva un mic grup de bărbați gay şi lesbiene bine-intenționați s-a transformat – și după opinia mea, într-un mod deformat – în ceea ce este acum, nimic mai mult decât un spectacol josnic de indulgență de sine și indecență.

Nu contează cât de ruşinos sună ultima afirmaţie, dar îmi place să cred că am fost crescut cu un anumit sentiment de decență și un bun simţ despre ceea ce este bine și rău. Există un timp și un loc pentru toate, dar Disney World nu este acela în acest caz.

De-a lungul anilor am auzit și am asistat la ceea ce este denumit în mod obișnuit PDA (afișarea publică a afecţiunii) în zilele gay, și acest lucru se face aproape întotdeauna în văzul întregii familii, sau cel puțin a copiilor. Nu-mi pasă dacă ești hetero sau homosexual, există unele lucruri pe care copiii nu au nevoie să le vadă – și, credeţi-mă, două femei sărutându-se în faţa Castelului Cenuşăresei este primul de pe această listă.

Nu mă pot abţine să mă gândesc și să îmi pară rău pentru familiile neavizate care au strâns bani pentru o excursie făcută o dată în viaţă, ce ajung şi descoperă că, de fapt, Disneyland a fost invadat de bărbaţi-femei și tineri raşi pe tot corpul. Nu faptul în sine ar fi o problemă, dar numărul mare de oameni care îşi expun în mod ostentativ sexualitatea în fața tuturor în timpul acestui eveniment" nu este decât un lucru dezonorant.

Este Regatul Magic locul în care un copil de 5 ani să înceapă a-şi întreba tatăl de ce doi bărbaţi se sărută? Întotdeauna am crezut că cel mai bun mod prin care noi, în calitate de homosexuali și lesbiene, am putea promova cauza noastră, ar fi acela de a ne trăi pur și simplu viața în mod deschis și cu demnitate. Nu ascunzându-ne de rușine și nici băgând cu forţa convingerile sau stilul nostru de viaţă pe gâtul celorlalţi. Nu-mi place când aud spunându-mi-se că voi arde în iad pentru că sunt gay și, cu siguranţă, cea mai mare parte a lumii libere ar aprecia o vizită la Disney World care să nu includă vederea unor bărbaţi purtînd pantaloni mulaţi extrem de scurţi și anunțuri de lubrifianţi afișate vizibil în întreg hotelul.

Argumentul care este de multe ori adus în faţă este acela că de ce grupurile creștine se pot aduna la Disney World iar noi, nu? Destul de corect, cu excepția faptului că Night of Joy" (concert creștin care are loc la Disnayland în fiecare an) este un eveniment ce nu este deschis publicului, necesitând intrare separată. Regatul Magic este închis pentru public la un anumit moment și se permite intrarea numai a acelor persoane care aleg să fie acolo Însă familiilor care vin în Regatul Magic în perioada Zilelor Gay nu li s-a oferit luxul de a alege. Deoarece Disney nu sancționează evenimentul, acesta nu este menţionat nicăieri, nici măcar atunci când se fac rezervări pentru acea săptămână. Credeţi-mă, în cazul în care un grup religios ar strânge 100.000 de creștini pentru a merge și a se face cunoscuţi", în Regatul Magic o zi pe an, începând să-şi impună în mod ostentativ stilul lor de viață în faţa vizitatorilor, ţinându-le predici în timp ce ei încearcă să se plimbe în Space Mountain – o multime de oameni s-ar revolta.

Apoi, există şi problema drogurilor. Este cunoscut în întreaga comunitate gay din Orlando că, dacă doreşti droguri bune și sex grozav, prima săptămână a lunii iunie este o oportunitate. Atât de mare încât biroul Orange County Sheriff a considerat necesar să pună agenţi și câini care pot detecta drogurile în holurile hotelurilor gazdă. Nu vreau să presupun că fiecare persoană care ia parte la Zilele gay foloseşte droguri – căci marea majoritate nu o fac – dar nimeni din comunitatea gay nu poate nega cât de răspândită este această problemă, iar problema călătorește cu noi.

Trebuie să vă spun că mă simt inconfortabil scriind aceste lucruri. De câţi ani am acest site nu l-am mai folosit niciodată pentru a face cunoscute convingerile mele politice sau de altă natură, și mă îndoiesc serios o că o voi mai face vreodată. Dar, știind câte ceva despre Disney, și, ca homosexual, am simtit că am ceva de spus pe această temă – ceva ce ar trebui spus, ceva ce mulți oameni buni, decenţi și raţionali simt – dar nu vor exprima niciodată în mod deschis de teama unei catalogări de incorectitudine politică".

M-am săturat să văd acest loc pe care îl iubesc întinat de tot felul de nonsensuri care au loc de obicei în timpul Zilelor Gay. Regatul Magic nu este un loc pentru luări de poziţie sau pentru a promova o agendă.

Și înainte de a primi mailuri de la frații mei gay în care sa fiu jignit datorită opiniilor expuse, permiteți-mi să fiu clar: Sunt mândru de cine și ce sunt, dar pur și simplu nu simt nevoia de a forța lumea sa fie de acord cu acest lucru. Disney este un loc unde realitatea este suspendată, cel puțin pentru un timp. Nu este un loc pentru agenda politică a cuiva – fie de dreapta sau de stânga. Păstrați Key West în Key West – și lăsaţi Disney să fie Disney!

Prelucrare după:
3. Wikipedia

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com