Băieţelului „transexual" de 6 ani trebuie să i se permită folosirea toaletei fetelor - a decis statul Colorado

miercuri, 30 octombrie 2013

| | |


Mathis Coy

Denver, Colorado, 25 iunie 2013 (LifeSiteNews.com) – Curtea pentru Drepturile Civile din Colorado a decis că Mathis Coy, un băiat de 6 ani pe care părinții săi îl consideră transexual, a fost discriminat atunci când oficialii şcolii în care învaţă i-au interzis utilizarea toaletei fetelor.
 
În 2011, la începerea şcolii, familia și școala au căzut de acord ca băiatul să fie tratat ca o fată şi lăsat să folosescă baia fetelor. Cu toate acestea, după vacanţa de iarnă de anul trecut, școala a decis să-i interzică lui Coy utilizarea în continuarea a toaletei fetelor.

Motivul schimbării hotărârii școlii lui nu a fost făcut public.

În februarie, părinții băiatului au depus o plângere la Direcția Drepturilor Civile din Colorado prin intermediul Fundaţiei pentru Educaţia şi Apărarea Drepturilor Transexualilor.

La 18 iunie 2013 Curtea pentru Drepturile Civile din Colorado a decis că şcoala a dat naştere la o situaţie ostilă inutilă pentru Coy Mathis, a „creat un mediu plin de ură” iar drepturile lui au fost încălcate. 

Avocaţii copilului salută decizia instanţei considerându-o a fi un pas important pentru drepturile transexualilor.

„Această decizie trimite un mesaj clar şi răspicat că elevii transexuali nu trebuie să devină ţinta discriminării şi că ei trebuie trataţi în mod egal în şcoală”, afirmă directorul executiv al Fundaţiei pentru Educaţia şi Apărarea Drepturilor Transexualilor, Michael Silverman.

„Este o victorie pentru Coy şi un triumf al corectitudinii.”, a mai spus el.

Cu toate acestea, Matt Staver, fondator şi preşedinte al Counsel Liberty a spus că acest caz, precum și altele ca el, este o „bătaie de joc la adresa drepturilor civile". Grupul său a fost implicat în litigii similare, cum a fost de exemplu cel al angajatului unui magazin care a cerut unui client să părăsească camera de probă a femeilor.

Staver a adăugat: „Este o nebunie să reorganizezi societatea pentru a se potrivi gândirii dereglate a unei persoane."

„De asemenea, este iresponsabil pentru părinți să deruteze și mai mult acest copil, referindu-se la el ca la o fată. Biologic, acest copil este de sex masculin și nicio gândire subiectivă nu va schimba acestă realitate."

Mathis s-a născut ca triplet cu două surori și mai are un alt frate și o soră mai mică. Cei cinci sunt copiii lui Kathryn și Jeremy Mathis, un fost puşcaş marin.

Părinții lui Mathis spun că au descoperit o auto-identificare feminină a fiului lor în urma unui un incident în care el, la vârsta de 5  luni, a luat pătura roz a surorii lui.

Mai târziu, el a arătat o lipsă de interes faţă de jucării și articole de îmbrăcăminte tradițional masculine, preferând jucăriile și hainele surorilor sale.

La 18 luni, părinții lui Mathis spun el că el a fost identificat ca fată, cu mult înainte de a începe școala primară.

„Copiii sunt influenţaţi de mesajele părinților lor, chiar şi în timpul copilăriei", a explicat Dr. Michelle A. Cretella, vicepreședinte al Colegiului American de Pediatrie.

„Un copil care exprimă faptul că dorește a fi sau de fapt este de sex opus reflectă „confuzia" unui copil foarte mic ce reacționează la mesajele confuze ale părinţilor lui".

Mathis a fost diagnosticat cu „tulburare de identitate de gen", cu toate că Asociația Americană de Psihiatrie a eliminat acest diagnostic de pe lista tulburărilor.

Un psiholog din Toronto, Dr. Kenneth Zucker, spune că, în marea majoritate a cazurilor, terapia ameliorează psihopatologia și are ca rezultat acceptarea de către copil a sexului cu care s-a născut.

Dr. Zucker este psiholog-șef la Centrul pentru Toxicomanie şi Sănătate Mintală, unde a condus Clinica identităţii de gen a copilului și adolescentului din Toronto, Canada. El a tratat peste 500 de copii cu ceea ce a fost cunoscut anterior drept tulburare de identitate sexuală.

Dr. Cretella a declarat pentru LifeSiteNews că: „Decizia în cazul Mathis Coy a sacrificat știința și sănătatea copiilor pe altarul corectitudinii politice."

„Nimeni nu se naște transexual - acest lucru a fost stabilit de studiile pe gemeni."

De acord cu Cretella, American Psychological Association abordează problema identității de gen, spunând: „Mulți experți cred că factorii biologici, cum ar fi influenţele genetice şi nivelul prenatal al hormonilor, experiențele timpurii, și experiențele de mai târziu din adolescenţă sau maturitate, pot contribui la dezvoltarea identității de transexual."

Staver, de asemenea, a subliniat faptul că Universitatea Johns Hopkins a abandonat celebra, așa-numita, „chirurgie de schimbare de sex" atunci când nu a descoperit niciun rezultat benefic și a constatat că unele persoane au revenit la identitatea lor de gen de la naștere.

„Fondatorul programului, care a abandonat clinică, a avut dreptate atunci când a observat că nu faci liposucţie la o anorexică."

Staver a adăugat: "Nu te poţi preface că un anoxic este obez şi nici nu ar trebui să prezinţi un băiat drept o fată."

„Comisia pentru Drepturile Civile a emis un aviz absurd ce trebuie schimbat."


Prelucrare după LifeSiteNews

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com