După ce şi-a ascuns bebeluşul nou născut în vasul de toaletă, s-a întors liniştită să urmărească meciul de la televizor

miercuri, 4 septembrie 2013

| | |


O mamă ce îşi lasă copilul nou născut să moară, băgându-l într-un sac de plastic si apoi ascunzîndu-l în rezervorul cu apă al unei toalete, este, într-adevăr, o ştire şocantă. Pare un lucru de neimaginat. O mamă să-şi omoare propriul copil?! „Aşa ceva nu se face!”, strigăm cu toţii indignaţi. Din păcate, milioane de copii sunt lăsaţi să moară de către mamele lor...şi tot în saci de plastic sunt aruncaţi. Dar pentru că ei nu au fost încă născuţi, crima nu se mai numeşte crimă, ci dreptul la alegere. Care este diferenţa dintre aceşti copii şi cel lăsat în vasul de toaletă? E vorba doar de câteva săptămâni diferenţă de vârstă. Uneori de câteva ore. Atunci când este vorba despre viaţa noastră, o oră, chiar şi un minut contează. Luptăm pentru fiecare secundă. Orele lor însă nu sunt atât de importante. Au inimă, au braţe, au suflet, dar nouă nu ne pasă de ei...Pentru simplul motiv că nu s-au născut.



de Kirsten Andersen

Easton, PA, 28 august 2013 (LifeSiteNews) - O femeie de 26 de ani, Amanda Catherine Hein, din Pennsylvania, este acuzată de crimă după ce a recunoscut că şi-a pus fiul nou-născut într-un sac de plastic şi l-a ascuns în vasul cu apă al unei toalete din baia unui bar sportiv. Medicii legişti au stabilit că noul născut fusese în viaţă şi sănătos în momentul naşterii. Ea a fost reţinută de poliţie şi este pasibilă de pedeapsa cu moartea pentru fapta sa.
 
Amanda Catherine Hein
Potrivit reporterilor de la Lehigh Valley Live, Hein se afla la barul Starters din suburbia Betleem a Philadelphiei urmărind un meci televizat de wrestling împreună cu trei prieteni când, plângându-se de dureri de spate, s-a dus la baie. Ea a lipsit pentru aproximativ 40 de minute, timp în care a ignorat întrebările prietenilor ce s-au interesat dacă se simte bine. Aceştia au declarat că nu ştiau că era însărcinată iar atunci când s-a întors hainele îi erau pătate cu sânge. Ea însă le-a spus să nu îşi facă griji în legătură cu acest lucru. A ieşit afară pentru a fuma o ţigară după care s-a întors să vadă restul luptei.

În dimineaţa următoare, o echipă de curăţenie de la bar, încercând să rapare acel vas de toaletă ce nu mai funcţiona bine, a găsit corpul unui copil ascuns în rezervorul de apă al vasului de toaletă. Iniţial a fost chemată o ambulanţă dar apoi cererea a fost anulată devenind clar că bebeluşul era mort.

Autopsia a relevat mai târziu ca băieţelul a fost născut viu şi a murit datorită sufocării, deşi nu a fost imediat clar dacă apa din rezervor fusese cauza morţii sau punga de plastic în care fusese înfăşurat. S-a estimat că bebeluşul fusese născut între a 33-a şi a 36-a săptămână de sarcină.

Anchetatorii au găsit cantităţi mari de sânge în zona în care Hein şi prietenii ei au stat, ceea ce le-a permis să dea de urma ei. Potrivit documentelor judiciare Hein a recunoscut că a născut băieţelul în toaletă după care l-a pus într-o pungă de gunoi şi l-a ascuns în bazinul de apă.

Legea Pennsylvaniei, intitulată „Safe Haven", permite părinţilor care nu doresc să păstreze copiii nou născuţi să îi lase în mod anonim la spital fără a se teme de eventuale urmăriri penale..

Întrebat despre motivul care ar fi determinat-o pe Hein să-şi lase copilul să moară, avocatul John Morganelli a declarat la o conferinţă de presă: „Nu pot pătrunde în mintea aceste femei. Nu am nicio idee."

Dar procurorul a subliniat că, indiferent care a fost motivul lui Hein, crima este de neiertat. „Fie că vârsta lui era de o oră şi zece minute sau de un an, acesta este o persoană, şi viaţa acestei persoane a fost luată", a spus Morganelli.

Louiseann Hein, mama vitregă a Amandei, a fost înnebunită de durere la aflarea veştii. Ea a declarat pentru ziarul local Morning Call că nu a ştiut despre sarcina fiicei ei decât după o ce o scrisoare de la Planned Parenthood adresată Amandei a ajuns la ea acasă. Ea a încercat să-şi asigure fiica vitregă că va fi întotdeauna binevenită să rămână, chiar dacă ar avea un copil.

„I-am spus că va avea întotdeauna o casă aici.", a spus bătrânul Hein printre suspine. „I-am fi făcut loc. Am fi găsit o cale. "

Proprietarul barului, Dave Rang, a spus că este profund afectat de crimă. „Am vorbit la telefon atât cu poliţia cât şi cu biserica mea", a declarat el publicaţiei Morning Call printre lacrimi. „Ceea ce s-a întâmplat este devastator."


Traducere după: LifeSiteNews

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com