Planned Parenthood susţine "avortul" după naştere

luni, 13 mai 2013

| | |

De Ben Jonson

30 Martie, 2013 (LifeSiteNews.com) Dacă un copil se naşte viu în urma unui avort neglijent, ar trebui să i se salveze viaţa? Conform unui lobby-ist al Planned Parenthood, dreptul copilului la viaţă după naştere ar trebui de asemenea să fie o chestiune de alegere.

Alisa Lapolt Snow, lobby-istul reprezentând Alianţa Afiliaţilor Planned Parenthood din Florida, a fost interogată în cele mai dur mod posibil în această săptămână pentru adoptarea unei legi prin care să se impună celor ce se ocupă cu avorturile să nu acorde îngrijire bebeluşilor născuţi vii în timpul întreruperilor de sarcină neglijente.

Reprezentantul Jim Boyd, membru al Subcomitetului de Justiţie Civilă, a dat un avertisment serios că poziţia Planned Parenthood este crudă şi inumană.


Alisa Lapolt Snow - reprezentanta Parent Parenthood
Snow a fost intrebata: „Dacă un bebeluş este născut pe o masă ca un rezultat al unui avort neglijent, ce ar dori Planned Parenthood să se întâmple acelui copil care se zbate pentru viaţă?”

Replica lui Snow: „Credem că orice decizie care se face ar trebui lăsată în seama femeii, familiei sale şi doctorului.

Reprezentantul Daniel Davis a întrebat: „Ce se întâmplă într-o situaţie în care copilul este viu, respiră pe o masă şi se mişcă? Ce fac doctorii tăi în acel moment?” 

Snow a continuat. „Nu dispun de aceste informaţii,”Apoi a spus: „Nu sunt medic, nu sunt nici furnizor de avorturi, prin urmare nu dispun de aceste informaţii.” 

După ce a fost interogată de un al treilea reprezentant, Snow a răspuns: „Acea decizie trebuie luată de către pacient împreună cu furnizorul de servicii medicale.” 

Reprezentantul Jose Oliva a replicat, „Cred că în acel moment pacientul ar fi copilul zbătându-se pe o masă. Nu ai fi de acord?” Numai atunci a înţeles Snow că argumentul ei era slab. „Este o întrebare bună,” a spus cu un zâmbet nervos. „Chiar nu ştiu cum să răspund la ea.” Snow a afirmat că organizaţia sa are „probleme de logistică” cu birourile izolate, unde cel mai apropiat centru de ingrijiri medicale este la „45 de minute, o oră distanţă.” A adăugat, „Nu ştim nici cât de frecventă este această situaţie.”

Totuşi, în Canada – o naţiune cu aproape 10% din populaţia şi rata avorturilor americane – 491 nou născuţi au fost lăsaţi să moară după avorturi eşuate între 2000-2009.

Dezbaterea debutează la doar un an după publicarea articolului „Avortul după naştere: De ce ar trebui ca bebeluşul să trăiască?” în Journal of Medical Ethics. Jordan Bloom de la The American Conservative scria: „Mare parte din raţionamentul juridic din jurul avortului implică înţelegerea faptului că un fetus este o potenţialitate mai degrabă decât o persoană. Nimic din acest fapt nu se aplică aici.”

Planned Parenthood ar putea să se distanţeze de istoria sa în sprijinirea unor programe nepopulare cum sunt eugenia şi controlul populaţiei dacă reprezentanţii ei ar conştientiza credinţa complet injustă că uciderea nou născuţilor nu este niciodată acceptabilă. Preşedintele SUA ar beneficia de un sfat similar. În calitate de senator al statului Illinois, Barack Obama s-a opus în numeroase ocazii unui proiect de lege pentru protejarea copiilor născuţi vii.

„Să sperăm că acest lucru va deschide ochii unora asupra adevăratei naturi a Planned Parenthood care este în spatele tuturor campaniilor atrăgătoare de marketing,” a spus Lila Rose de la Live Action.

Marty Duren a “felicitat” Planned Parenthood pentru consecvenţa logică în apărarea infanticidului „Dacă un copil poate fi ucis în pântec, nu există argumente convingătoare, fie logice sau morale, pentru ca un copil să nu fie ucis pe masa de la spital, abandonat la gunoi, ars de viu într-un incinerator sau otrăvit în maternitate.”

Dr. Wesley J. Smith, un etician şi filosof, a prevăzut această situaţie. „Nu ştiu de ce ar fi cineva surprins de aprobarea Planned Parenthood pentru aceste lucruri”. Mai departe el a scris: „Este doar o altă indicaţie că infanticidul îşi continuă drumul lent către recunoaştere.” Apoi a întrebat: Dacă un bebeluş născut în timpul unui avort neglijent poate fi ucis, de ce nu si un copil nedorit născut în regim normal?


Planned Parenthood, fondat în 1916, este unul din principalele grupări de planificare familială în Statele Unite ale Americii. El militează în favoarea educaţiei sexuale, accesului la îngrijiri medicale şi sănătăţii reproductive. El joacă un rol important în dezbaterea pro-alegere/pro-viaţă în Statele Unite. O treime din finanţările sale provin de la guvernul american. (http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_Parenthood)


Traducere de Cristina Niculae