Papa Francisc a participat la Marşul pentru Viaţă de la Roma

luni, 13 mai 2013

| | |



Papa Francisc i-a surprins și bucurat azi pe cei 40.000 de participanți la Marșul pentru Viață de la Roma, atunci când a părăsit Palatul Apostolic pentru a se alătura manifestanților de pe străzile capitalei italiene.

Mons. Ignacio Barreiro, liderul filialei italiene a Human Life International, a declarat pentru LifeSiteNews.com că participarea Papei la eveniment a fost ceva total neobișnuit.

De altfel, de la alegerea sa, Papa a căpătat o reputație de om al surprizelor prin gesturile spontane care au provocat destule bătăi de cap forțelor de securitate. În acest caz, totuși, Vaticanul pare să fi pregătit participarea cu mult înainte. Mons. Barreiro a notat că pe traseu au fost amenajate bariere care să permită accesul papamobilului dinspre Piața Sf. Petru pe traseul marșului.

Totuși, dacă organizatorii au cunoscut că șeful Bisericii Catolice li se va alătura, n-au anunțat nimic așa încât surpriza participanților a fost totală.

Papa i-a mai salutat pe cei veniți la manifestația care a marcat 35 de ani de la legalizarea avortului în Italia și în cuvântul său săptămânal „Regina Coeli”, anunțându-și totodată sprijinul pentru inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi” (poți afla detalii și poți semna aici). „Unul dintre noi” este o campanie de strângere a 1 milion de semnături ca parte a unei inițiative cetățenești europene care urmărește întreruperea finanțării publice de la bugetul Uniunii Europene pentru procedurile anti-viață (avort, cercetare pe embrion etc.).

Organizatorii sunt încântați de binecuvântarea personală a Papei dar și de creșterea numărului de participanți, de la 1000 acum 2 ani la 40.000 anul acesta, conform websiteului oficial www.marciaperlavita.it.

În 2005, pe când activiștii încercau legalizarea avortului în Argentina, cardinalul Bergoglio, viitorul suveran pontif Francis, le-a cerut catolicilor argentinieni să apere viața „chiar cu riscul de a fi duși prin tribunale sau chiar omorâți.”