26 mai, ora 17.30: Invitație la „Ziua Părinților de Îngeri”

joi, 23 mai 2013

| | |


Şi în acest an, copilaşii plecaţi prea devreme dintre noi vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizaţia E.M.M.A. prin Ziua Părinţilor de Îngeri, singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecaţi dintre noi.

Aflat la a şasea ediţie, evenimentul se va desfăşura  simultan în 17 oraşe din ţară şi 4 din străinătate (Anglia, Franta şi Germania), duminică, 26 mai, începând cu 17.30.

Părinţii, apropiaţii acestora şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate cele 21 de oraşe, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

În Bucureşti, evenimentul se desfăşoară în Parcul IOR, intrarea dinspre intersecţia străzilor Baba Novac şi Câmpia Libertăţii.

„Această întâlnire are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curând de lângă ei!

Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A.

Ora de începere pentru toate evenimentele din ţară va fi 17.30.

Invitaţi speciali: copiii din corul Nostalgia, care vor cânta în memoria copilaşilor a căror amintire o onoram în cadrul acestui eveniment special.

Locaţiile de desfăşurare a evenimentului, în oraşele din România sunt:

BUCUREŞTI – Parcul IOR (intrarea dinspre intersecţia străzilor Câmpia Libertăţii cu Baba Novac)
BAIA MARE – în faţa Muzeului de Etnografie (lângă stadion)
BRAŞOV – Pracul Central Titulescu
BUZĂU – Parcul Crâng
CLUJ NAPOCA – Piața Mihai Viteazul
CONSTANTĂ – Statuia Libertăţii din Piaţa Primăriei
DEJ – Parcul mic din Piaţa Bobâlna
FETEŞTI – Părculeţul Central, lângă Catedrala Sf. Treime
GALAŢI – Parcul Mihai Eminescu
IAŞI – Curtea Bisericii Sf. Ştefan din Tomeşti
ORADEA – Orăşelul Copiilor – Parcul Rogerius
PETROSANI– Parcul Carol Schreter
PITEŞTI – Parcul Primăriei, cu sprijinul Asociaţiei „Sprijin pentru viaţa”
SATU MARE – Piaţa Libertăţii (în faţa statuii Vasile Lucaciu)
SIBIU – Parcul Sub Arini (la statuia lui Mihai Eminescu)
TÂRGU JIU – Piaţa Prefecturii, la Catedrală
TIMIŞOARA – Parcul Crucii

Pentru mai multe informaţii puteţi scrie pe adresa: contact AT organizatiaemma.ro


***

Organizaţia E.M.M.A. – Eternul Miracol Maternă Alinare este o organizaţie neguvernamentală non-profit, neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se desfăşoară pe bază de voluntariat, şi care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil şi, în mod special, pe cele care îşi pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puţin înţeleasă.

E.M.M.A. este prima şi singura organizaţie din România care vine în ajutorul acestor mame, acestor familii, dar, pentru o mai bună reuşită, E.M.M.A. are nevoie de sprijin de orice fel şi din partea oricui doreşte şi are puterea de a-i susţine demersurile, fie că e persoana fizică sau juridică. De aceea, sunt bineveniţi şi toţi aceia care nu au pierdut un copil, dar care îşi doresc să ajute Părinţii de Îngeri.