Aprilie: Luna de conştientizare a nevoii de recuperare după avort

luni, 29 aprilie 2013

| | |

de Kirsten Andersen

Aprilie este Luna de conştientizare a nevoii de recuperare după avort, potrivit Grupului Pro-viaţă Recuperare după Avort InterNaţional (”Abortion Recovery InterNational – ARIN”).

ARIN a început "Luna conştientizării nevoii de recuperare după avort" în anul 2005, în vederea încurajării femeilor şi a familiilor suferinde în urma unui avort pentru a căuta vindecarea.

În decursul lunii aprilie, ARIN îşi îndeamnă susţinătorii din toată lumea să înveţe mai multe despre cum să se apropie de prieteni sau cunoscuţi pentru a le da o mână de ajutor după un avort.

Un avort, printr-un efect de undă, poate atinge inimile a 40-50 de persoane într-o viaţă”, spune Preşedintele ARIN, Stacy Massey. “Noi, ca societate, nu suntem întotdeauna pregătiţi să ajutăm. Personalul nostru, voluntarii şi afiliaţii sunt aici să-i asiste nu doar pe cei în suferinţă, ci să educe şi societatea şi Biserica”.

ARIN a creat un calendar de Conştientizare a nevoii de recuperare după avort, care oferă idei şi resurse pentru a promova vindecarea după avort.

În ultimii ani, guvernatorii republicani din toate statele Americii au promulgat rezoluţii acceptând Luna de conştientizare a nevoii de recuperare după avort, inclusiv guvernatorul Rick Perry din Texas, Terry Branstad din Iowa, Bobby Jindal din Louisiana şi fostul guvernator Tim Pawlenty din Minnesota.

În ciuda puternicului sprijin republican, Massey spune că grupul ei este apolitic şi nu este partizan, iar despre această Lună de conştientizare a nevoii de recuperare după avort afirmă că ”este de ajutor oamenilor”, scopul său final fiind oferirea de ”ajutor, vindecare şi speranţă”.

Traducător: Diana Lois