Sute de şcoli şi facultăţi participă la Ziua Castităţii, de Valentine’s Day, 14 februarie

joi, 14 februarie 2013

| | |



De John Jalsevac
11 Februarie 2013 (LifeSiteNews.com) - Într-o lume a promiscuităţii agresive, a infidelităţii, a divorţurilor, a bolilor cu transmitere sexuală şi a sarcinii la vârstă fragedă, un grup speră să salveze romantismul autentic din ghiarele revoluţiei sexuale.
Şi ce zi poate fi mai bună decât Valentine's Day?
Sute de şcoli de pe întinsul Statelor Unite şi din peste 30 de ţări s-au înscris ca să participe în acest an la "Day of Purity" (Ziua Castităţii) pe 14 februarie.
Evenimentul este organizat de Liberty Counsel, care spune că ziua este "o chemare pentru tineretul de toate vârstele către castitate" înainte de căsătorie şi fidelitate în interiorul căsătoriei.
Elevii sunt încurajaţi să poarte culoarea albă pe data de 14 februarie pentru  a-şi arăta suportul pentru Ziua Castităţii.
"În timp ce progresiştii caută să denatureze diferenţele dintre bărbaţi şi femei, finanţează din bani publici contraceptivele şi avorturile şi ridică drepturile personale deasupra responsabilităţilor familiale, Liberty Counsel şi mii de oameni din toată lumea susţin ziua de 14 februarie, Ziua Castităţii, ca un prilej de reîntoarcere la planul lui Dumnezeu pentru intimitate şi unicitate", a spus Amber Haskew, coordonator al acţiunii "Day of Purity".

Cercetările arată că adolescenţii activi sexual sunt mult mai susceptibili de a suferi de depresie severă. Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention) spun că antidepresivele sunt medicamentele cele mai frecvent prescrise în America. Unul din patru adolescenţi activi sexual din America are o boală cu transmitere sexuală. Costul de tratare a bolilor cu transmitere sexuală în Statele Unite este de 15,5 miliarde de dolari pe an, finanţat în mare parte de către contribuabili. 
Web site-ul pentru Ziua Castităţii conţine o mare varietate de cercetări care indică beneficiile mentale şi de sănătate ale castităţii, precum şi sfaturi pentru cei care vor să trăiască curaţi într-o lume în care curăţia trupească este dezaprobată. 
"Ziua Castităţii prezintă o oportunitate pentru milioane de tineri să se ridice în favoarea demnităţii, a respectului de sine şi a castităţii", a declarat Liberty Counsel într-un comunicat de presă. "Interesul internațional a crescut; sunt oameni din 37 de țări care sprijină Zilua Castităţii. Mii de tineri şi oameni de toate vârstele din întreaga lume vor sărbători a zecea zi anuală a castităţii. "