Proiect australian în şcoli: copiii vor fi învăţaţi că “heterosexualitatea nu este normală”

miercuri, 27 februarie 2013

| | |



De Hilary White
Sydney 8 octombrie 2012 – Elevii din şcolile australiene sunt pe punctual de a fi învăţaţi că heterosexualitatea nu este un dat, conform programului pilot al noului department al educaţiei, numit Proud Schools (“Şcoli Mândre”).
Oficialii din educaţie susţin că ”heterosexismul” este una dintre relele pe care acest program intenţionează să le scoată în evidenţă alături de “homofobie şi transfobie (ura împotriva transsexualilor)”. Conform procesului verbal din 22 martie 2011 comitetul de coordonare a programului se va concentra asupra răsturnării dominanţei heterosexismului, mai degrabă decât pe cea a homofobiei.
Proud Schools (“Şcoli Mândre”) defineşte heterosexismul ca fiind practica stabilirii heterosexualităţii drept un dat (o normă) a relaţiilor interumane, conform raportului de consultare a programului. “Acesta implică ignorarea sau discriminarea non-heterosexualilor precum şi relaţiile şi interesele lor. Heterosexismul cultivă homofobia.”
Comitetul recomandă profesorilor să monitorizeze curtea şcolii, în ideea de a scoate în evidenţă limbajul heterosexist folosit de copii în pauze.
Departamentul de educaţie a alocat 250,000 $ pentru programul pilot care se derulează în 12 şcoli de stat.
Programul a fost iniţiat în anul 2010 de către fostul ministru laburist al educaţiei, Verity Firth, fiind implementat şi susţinut de către actualul ministru al educaţiei din New South Whales, Adrian Piccoli. Piccoli a spus că departamentul său s-a dedicat “scoaterii în evidenţă a agresiunii homofobice”. Un program similar este deja în funcţiune în statul Victoria, program intitulat “Safe Schools Coalition” (“Coaliţia şcolilor sigure”) pentru sprijinirea diversităţii sexuale.
Proud Schools recomandă folosirea orelor de Dezvoltare personală, sănătate şi educaţie fizică din anul al 7-lea de studii (12-13 ani), pentru a “încorpora lecţii despre atracţia dintre persoanele de acelaşi sex şi despre diversitatea sexuală”.
Grupuri de sprijin ale homosexualilor şi jurnalişti cu orientări de stânga s-au înfuriat şi vizează atacuri editoriale asupra publicaţiei Sydney Telegraph care a criticat programul ca fiind “politically correct” (“corect din punct de vedere politic”) şi a făcut public textul comitetului de coordonare al programului Proud Schools.
Jurnalista Miranda Devine (de la Telegraph) a scris: “cel puţin" 10 parlamentari ai partidului liberal sunt “extrem de îngrijoraţi” în privinţa programului urmând a se adresa Ministrului Educaţiei, Adrian Piccoli, în această săptămână.
Miranda Devine l-a citat pe parlamentarul Camerei Superioare, Fred Nile, care a numit programul ca fiind “propagandă” şi a cerut Guvernului să retragă finanţarea acestuia.
“Sunt total împotriva spălării creierelor elevilor de liceu mai ales în perioada pubertăţii”, a spus Nile. “Homosexualii nu reprezintă mai mult de 2% din populaţie. Nu-mi dau seama de ce departamentul de educaţie ar acorda prioritate promovării unui astfel de program.”
“Vom avea adolescenţi mai confuzi ca niciodată. Copiilor ar trebui să li se permită să se dezvolte singuri din această perspectivă” a spus el.
Premierul New South Whales, Barry O`Farrell, a apărat programul, dând asigurări că nu îl va opri.
“La fel ca şi genul (sexul) omului, orientarea sexuală nu cred că mai e o problemă de opţiune” a spus O`Farrell. “Orice discriminare pe bază de gen, sexualitate, rasă sau altceva este inacceptabilă”.
Într-un editorial, cei de la Telegraph au spus că “este indiscutabil faptul că orice măsuri menite să stopeze agresivitatea şi abuzul în şcolile noastre sunt dezirabile şi binevenite”, întrebându-se însă dacă nu cumva programul Proud Schools “este într-un mod atât de ridicol de prescriptiv şi corect din punct de vedere politic încât ar putea duce la efecte contrare celor aşteptate”.
“Într-adevăr, pare că dincolo de promovarea toleranţei, programul caută să promoveze o agendă politică. A-i învăţa pe liceeni că genul şi sexualitatea sunt concepte “fluide” şi că noţiuni ca gay şi normal, sunt “heterosexiste” nu mai e un mesaj împotriva agresivităţii. Este prezentată o viziune particulară cu pretenţii ştiinţifice”.
Gay News Network a transmis că articolul lui Devine a fost “condamnat” de către purtătorul de cuvânt al asociaţiei Opposition Education, Carmel Tebbutt şi de Green Party MLC, Câte Faehrmann, de grupurile homosexuale ACON şi de NSW Gay and Lesbian Right Lobby.

Sursa: LifeSiteNews