23 februarie: Premiera filmului "11.30". Conferinţa despre avort: "Şi cu copilul ce facem?", Chişinău

vineri, 22 februarie 2013

| | |


Premiera scurt-metrajului „11:30”, unul dintre puținele filme produse în Moldova în decursul 2012-2013, va avea loc la 23 februarie într-un cinematograf din Chișinău.

În cadrul evenimentului de lansare, între orele 9:00-12:00, regizorul Nicolae Negară, actorii Dana Ciobanu și Iurie Radu și colegii lor de breaslă vor povesti despre procesul de creare a filmului și tema acestuia – „avort sau viață”.

Inițial, Nicolae Negară, student la specialitatea Regie film, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, a gândit acest film ca proiect pentru lucrarea de curs. Ulterior, însă, ideea filmului a atras în echipa de producție peste 30 de tineri profesioniști care au participat la realizarea acestuia.

„Am dorit să fac un film, care în cel mai bun caz, o să lase spectatorul îngândurat și emoționat. Scopul nostru comun este să creăm discuții în jurul temei filmului „11:30” – care este avortul vs. viață,” spune Nicolae Negară, regizorul filmului și inițiatorul acestui proiect.

Lansarea va fi acompaniată de o conferință intitulată „Și cu copilul ce facem…?” unde experți din domeniul medicinii și sociologiei vor aborda subiecte ca efectele și cauzele avortului.

Sursă: Timpul.md