O tânără a refuzat să-şi avorteze copilul după ce a văzut ecografia 3D

vineri, 25 ianuarie 2013

| | |



15 ianuarie 2013 Stiri Ortodoxe

O mamă din Marea Britanie a ignorat sfatul de a-şi avorta copilul afectat de un handicap grav, după ce l-a văzut prin intermediul acestei scanări 3D. Imaginea uimitoare a convins-o pe Katyia Rowe să sfideze avertismentele medicilor şi să meargă până la capăt cu naşterea.

O scanare la trei luni arată că totul este în regulă, dar o scanare la 20 de săptămâni a arătat complicaţii. După teste suplimentare, medicii au anunţat-o pe Katyia că creierul copilului nu s-a format în mod corespunzător şi el se va naşte cu un handicap grav.




Cuplul din Telford, Shrops, a fost avertizat de către experţii de la Spitalul de Copii din Birmingham că fiul lor nu ar putea merge sau vorbi şi ar avea nevoie îngrijire continuă.

Din păcate, copilul a supravieţuit doar nouă ore după ce a venit pe lume. Cu toate acestea, Katyia nu-şi regretă decizia, pentru a putut să-şi ţină fiul în braţe.


"Ar fi trebuit să fac mai multe ecografii, pentru ca medicii să-şi dea seama exact de gravitatea malformaţiilor, însă când l-am văzut jucându-se în burta mea, mi-am dat seama că nu-i pot refuza dreptul la viaţă. Dacă putea zâmbi şi se putea juca, atunci merita să se bucure de viaţa care îi era rezervată. Doar pentru că viaţa lui urma să fie scurtă sau diferită, asta nu însemna că nu merita să aibă parte de ea", şi-a explicat tânăra de 26 de ani hotărârea.

Sursă: Ortodoxnews

Părinţii i-au dedicat baieţelului lor Lucian, care a trăit doar nouă ore, un blog.

Articole pe aceeaşi temă: LifeSiteNews, Dailymail.co.uk.

1 comments:

Pr.Victor spunea...

Emoţionant dar normal totodată. E un subiect sensibil pe care foarte mulţi oameni îl tratează cu dezinteres, din nefericire.