18 decembrie: Lansare de carte la Librăria Bizantină - ”Mâncăruri de sărbători”

luni, 17 decembrie 2012

| | |


Librăria Bizantină lansează Marți, 18 decembrie, de la ora 18.00 cartea ”Mâncăruri de sărbători” scrisă de doamna Garoafa Coman. Cartea este un dar potrivit pentru mame, soții și prietene și pentru toți cei pasionați de bucătărie.

”M-am oprit la cele mai mari douăsprezece sărbători de peste an - în fruntea cărora se află Crăciunul și Paștele - pe care le numim și praznice împărătești, întrucât sunt dedicate evenimentelor importante din viața Domnului Hristos și a Maicii Domnului. Acestea sunt, toate, adânc așezate în conștiința noastră. 

Cine, oare, nu are nostalgia atmosferei unice a zilelor de Crăciun, când ecoul tainic al copilăriei reverberează și atinge coardele sensibile ale oricărui suflet?! A Moș-Ajunului prin nămeții ulițelor copilăriei și a mirosului sarmalelor și al caltaboșilor, imagini vizuale și olfactive profund întipărite în ființa noastră!

Meniurile propuse nu sunt, cu mici excepții, nici pretențioase și nici rare. Așa cum se poate constata din fotografii, pe toate le-am realizat pentru familia mea, chiar în zilele sărbătorilor respective. Nu sunt foarte elaborate, ci au fost alcătuite în funcţie de produsele disponibile sau la îndemână de procurat, la momentul respectiv. [...]

Aşadar, gospodinelor dragi, nu uitați: copiii noştri ne vor purta în inimile lor, chiar şi atunci când nu vom mai fi cu ei, și prin dorul după „mâncarea pe care o făcea mama”. Pe mine personal, ori de câte ori gătesc tocăniţă de pui sau ciulama, ochiuri româneşti sau plăcintă de dovleac, cornuleţe din aluat de cozonac sau gogoşi, mă inundă chipul drag al mamei mele, de caremi este atât de dor…

Cu mult drag, Garoafa Coman
Cartea se poate achiziționa de aici