Şcoala de Duminică: Profesorul de religie - vocaţie şi misiune

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

| | |

Interviu cu doamna Mihaela Ghiţiu, profesoară de religie la Liceul "Ion Neculce" din Bucureşti

Fragment din interviu:

Care este mesajul pe care îl transmiteţi elevilor de fiecare dată când vă întâlniţi cu ei?

În primul rând este foarte important să ne punem problema vieţii veşnice şi să-L aşezăm în mijlocul preocupărilor noastre pe Mântuitorul Hristos, iar în centru Biserica, de aceea nu putem intra la oră fără rugăciune. Aici aş adăuga nu numai rugăciunea de la începutul şi de la sfârşitul orei de religie, ci şi rugăciunea profesorului înainte de a intra la oră. Am constatat că este extraordinar de importantă, pentru că Dumnezeu lucrează în aşa fel cu sufletele copiilor, astfel încât să aibă o altă deschidere.

Trăim într-o lume cu multe probleme, elevii au mari frământări legate de lumea contemporană şi caută răspunsuri mai ales de natură spirituală, pentru că fără ele nu poţi avea o soluţie integrală. Dacă scopul vieţii noastre este dobândirea mântuirii, atunci fiecare clipă a orei de religie trebuie marcată de această tensiune între timpul prezent şi veşnicie. 

1 comments:

Ilinca spunea...

O cunosc pe aceasta doamna, mi-a fost colega de facultate. Copiii care o au profesoara se pot considera norocosi pentru ca este o persoana deosebita, plina de daruri: o minte patrunzatoare, simtul datoriei si o mare putere de munca.