Gata cu minciunile! Un nou videoclip irlandez arată că avortul nu salvează niciodată viaţa mamei

joi, 29 noiembrie 2012

| | |

Niamh Ui Bhriain
23 octombrie 2012 (Life Institute)

„Avortul nu este necesar pentru a trata cancerul. De fapt, nu este necesar pentru tratarea nici unei probleme medicale care apare în timpul sarcinii”. Acestea sunt cuvintele de început ale unui influent şi important mesaj video produs recent de Life Institute, care aduce o veste bună atât pentru mame, cât şi pentru copii.

Vestea bună a fost confirmată de specialiştii în medicină şi este rezultatul experienţei irlandeze în îngrijirea maternală. Adevărul demonstrabil, sigur şi verificabil este acela că avortul nu este necesar ca să se salveze viaţa mamei. Unicul scop al avortului este să omoare copilul.

În lunile care vor urma, ne propunem să transmitem acest mesaj către sute de mii de oameni printr-o campanie care va schimba mentalităţi. Cei care au răspândit avortul în Irlanda timp de 30 de ani produc astăzi panică prin promovarea necesităţii aşa-zisului „avort salvator de vieţi”. Acum dovezile arată că această sintagmă este o minciună.

În mai puţin de 90 de secunde, mesajul nostru video adună în mod clar şi succint toate faptele care dovedesc că avortul nu este în niciun caz necesar din punct de vedere medical şi că femeile irlandeze nu trebuie să recurgă la avort ca să-şi salveze vieţile.

Acest mesaj garantează o înţelegere nouă şi mai extinsă a acestei probleme critice. Utilizează un limbaj percutant şi concis, precum şi imagini, ca să arate că avortul nu este niciodată necesar şi că mărturiile experţilor de top din medicină vin în sprijinul acestei pricini.

Institutul Doctorilor Obstetricieni şi Ginecologi din Irlanda a depus deja mărturie că tratamentul medical în caz de sarcină extrauterină, cancer, toxemie sau alte afecţiuni apărute pe perioada sarcinii nu este considerat avort, din moment ce nu există nici o intenţie de a vătăma copilul nenăscut.

Un studiu medical foarte important a demonstrat statistic că în cazul apariţiei vreunei afecţiuni medicale pe perioada de graviditate, femeilor irlandeze nu le este refuzat niciodată tratamentul medical în Irlanda, în ciuda interdicţiei la avort care există în această ţară.

Mesajul mai face apel la toleranţă zero în ceea ce priveşte dezinformarea femeilor – pentru că acelora care promovează avortul li s-a permis prea mult timp să mintă, să producă panică  şi să prezinte cum vor ei această problemă. Dezinformarea ia sfârşit acum.

Site-ul web The Life Institute conţine o mulțime de informaţii despre problemele aduse în discuţie şi cititorii sunt rugaţi să-l viziteze pentru a fi la curent cu ceea ce se întâmplă. Aici pot să citească mărturia profesorului John Bonnar, în calitate de expert în faţa unei comisii parlamentare:

”Niciunui medic obstretician nu i-ar trece prin cap ideea că intervenţiile care se fac în caz de toxemie gravidică, cancer de col uterin sau sarcină extrauterină sunt avorturi. Din punctul de vedere al medicului, ele nu sunt avorturi, ci tratamente medicale esenţiale pentru salvarea vieţii mamei.

De asemenea, sunt disponibile şi concluziile unui major simpozion internaţional privind sănătatea mamelor ţinut anul acesta la Dublin. La această conferinţă, o comisie formată din experţi cunoscuţi în domeniu a emis Declaraţia de la Dublin, care precizează următoarele:

„În calitate de medici practicieni şi cercetători experimentaţi în obstetrică şi ginecologie, susţinem că avortul nemijlocit – adică distrugerea cu intenţie a copilului nenăscut în vederea opririi sarcinii – nu este necesar din punct de vedere medical pentru a salva viaţa femeii”.

A sosit vremea ca adevărul să se facă auzit. Campania va aduce o schimbare de mentalitate şi un nou nivel de înţelegere a acestei probleme-cheie, pe care nici adepţii avortului, şi nici politicienii nu o vor putea submina.

Este esenţial să ajungem la acest nivel de înţelegere acum, când aşa-zisul „grup de experţi” – plin de apărători ai avortului – se pregăteşte să înainteze un raport guvernului irlandez. Odată cu elaborarea acestui raport ne putem aştepta ca manipulările  şi minciunile legate de „avortul care salvează vieţi” să reînceapă. Acum însă lumea nu va mai fi înşelată.

După ce au fost informaţi, oamenii nu vor mai tolera teorii care încearcă să reconsidere drept avorturi tratamente medicale legitime, şi nici legislaţia care urmăreşte să deschidă larg uşa avortului la cerere în Irlanda.

În schimb, oamenii vor şti asta: experţii s-au pronunţat; există probe; şi ca să protejăm mamele şi copii, trebuie să menţinem o Irlandă fără avort.

Sursă: LifeSiteNews