Seminar la Bruxelles despre discriminarea creştinilor în Europa

miercuri, 17 octombrie 2012

| | |


La Parlamentul European cu sediul la Bruxelles s-a desfăşurat în 2 octombrie un seminar internaţional în care s-a dezbătut problema discriminării creştinilor în Europa.

Seminarul a fost organizat de către parlamentarii Partidului Popular European, de conservatorii şi reformatorii europeni împreună cu Comisia Catolică a Confernţelor Episcopale din cadrul Uniunii Europene.

Au participat câteva sute de participanţi, mai ales deputaţi europeni, experţi în drept religios, oameni politici, reprezentanţi ai insitituţiilor civile şi eclesiastice.
S-a constatat o creştere alarmantă a manifestărilor de intoleranţă faţă de creştinii din Europa de Vest în ultimii ani. Una dintre întrebările legitime a fost aceea dacă manifestările tot mai dese de discriminare, violenţă, vandalism, ofensă, blasfemie, incitare la ură, isterie anti-clericală sunt doar o coincidenţă, sau este o mişcare conştientă a structurilor politice şi sociale de a opera o marginalizare şi o discreditare a creştinismului în general şi a Bisericilor creştine în special.

Sursă: Doxologia