Eu nu pot avea un cuvânt de spus? Copilul nu are un cuvânt de spus? – Clipuri Heroic Media / 2

vineri, 5 octombrie 2012

| | |

Apăsaţi CC pentru subtitrarea în limba română

Clipul ”Teen angst”/”Dar eu nu am nici un cuvânt de spus? Pentru copilul meu?” prezintă frământarea unei tinere însărcinate care este presată să facă avort de către tatăl copilului. Este cazul a numeroase mame care, atunci când comunică tatălui copilului că sunt însărcinate, acesta le cere să facă avort amenințându-le că altfel le părăsește.

Față de amenințarea tatălui, tânăra își pune două întrebări firești: Ea nu poate avea un cuvânt de spus? Copilul nu are un cuvânt de spus? Ea nu își poate apără în nici un fel copilul, nu are acest drept? Cine i-a luat acest drept? Cum și-l poate recăpăta? Cum poate să își apere copilul?

Experiența a arătat că dacă mama cedează presiunii, acesta este un pas major către alte abuzuri care vor urma din partea partenerului, care nu este interesat de binele ei, ci doar de sexualitatea ei.

Răspunsul pe care îl oferă clipul, validat de cercetările sociologice și de numeroase mărturii personale, este că în condițiile crizei de sarcină, când presiunea pentru avort este mare, mai ales dacă vine din partea tatălui copilului, tinerele mame au nevoie de ajutor pentru a naște copilul. El furnizează femeilor aflate în această situație un număr de telefon unde pot suna pentru consiliere și ajutor.

Clipul a fost creat de organizația Heroic Media care apără viața copiilor nenăscuți, punând mamele aflate în criză de sarcină în legătură cu centre de consiliere și organizații care le pot ajuta.


This commercial speaks to a woman who is feeling pressured to have an abortion. "Don't I get to choose for myself? For the baby?" It provides a phone number to call for help and resources. This commercial has aired nationally on MTV and locally on channels such as Bravo, TLC, ABC and the CW.

To find out more or to donate, visit http://www.heroicmedia.org or find us on Facebook.

Proiectul de lege privind înfiinţarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină NU interzice avortul, ci sprijină femeia, copilul și familia!

Citițaici textul proiectului.
Susţineţi acest proiect scriindu-le celor care pot lua o poziţie publică în această privinţă.

Cei care doresc să traducă din limba engleză mărturii ale femeilor care au trecut prin criza de sarcină sunt rugaţi să scrie un mail la adresa blog.stefania1@gmail.com. Dacă aţi trecut printr-o situaţie similară cu cele prezentate până acum şi puteţi da mărturie despre acest fapt scrieţi-ne pe aceeaşi adresă.