Deputatul Maria Stavrositu: "Educaţia morală este primită şi la şcoală, dar este întărită de Biserică"

joi, 25 octombrie 2012

| | |


Deputatul Maria Stavrositu a participat la dezbaterea privind includerea drepturilor copilului în programele politice ale principalelor partide politice din România. Evenimentul a fost organizat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), sub Înaltul Patronaj al Subcomisiei pentru Drepturile Copilului din cadrul Camerei Deputaţilor, ce a avut loc în data de 23 octombrie, la Palatul Parlamentului, transmite Infostar.

Preocupaţi de situaţia drepturilor copilului în România, şi conştienţi de riscurile pe care nerespectarea drepturilor acestora, le are asupra întregii societăţi, organizatorii evenimentului alături de un număr de specialişti din domeniul drepturilor copilului, membri ai Consiliului Director al FONPC şi reprezentanţi ai principalelor partide politice din România, au dezbătut pe tema creării unui  parteneriat în scopul  ameliorării modalităţii de  implementare ai drepturilor copilului.

Printre invitaţi, s-au prezentat la dezbatere, nume sonore precum: deputatul Maria Stavrositu, Sulfina Barbu, Mariana Câmpeanu, şi Cristina Pocora.

Deputatul Maria Stavrositu a avut o intervenţie în cadrul dezbaterii, prin care şi-a declarat sprijinul în concretizarea acestei iniţiative şi a contribuit cu idei pentru implementarea acesteia. Maria Stavrositu a felicitat societatea civilă, pentru materialul pus la dispoziţie oamenilor politici, un material atât de util, şi totodată a propus consultarea şi implicarea unui nou partener, şi anume Biserica. Deputatul a declarat că: “educaţia morală este primită şi la şcoală, însă este întărită de Biserică. Instituţia Bisericii, poate avea rolul de partener reprezentând factorul cunoscator al problemelor sociale din interiorul comunităţilor de proximitate. Preoţii au o legătură strânsă cu cea mai mare parte a comunităţii, şi adesea sunt nu numai tămăduitori ai sufletului, dar şi personaje active în găsirea de soluţii concrete pentru copii aflaţi în dificultate.”

În elaborarea propunerilor, s-au avut în vedere atât politici/ tendinţe în plan european, cât şi situaţia şi nevoile din planul naţional privind respectarea drepturilor copilului, având ca bază experienţa în domeniu a membrilor Federaţiei ( alcătuit dintr-un număr de peste 100 ONG-uri).

La finalul acestei întâlniri FONPC a încheiat un pact cu partidele politice, în vederea includerii a cel puţin 5 priorităţi din domeniul drepturilor copilului în programul de guvernare şi agenda electorală.

Sursă: E-reporter